HAMAS, hareketin yeni liderini seçmek için kapsamlı istişarelerde bulunuyor

İslami direniş hareketi HAMAS, hareketin yeni başkanını seçmek için lider kadrosunda ve Şura kurumlarında geniş bir istişare süreci başlattığını duyurdu.
HAMAS'tan yapılan açıklamada, siyonist suikast sonucu şehit edilen İsmail Heniyye'nin, sadece hareketin değil, Filistin halkının, Arap ve İslam ümmetinin şehidi olduğu belirtildi.
Heniyye'nin şehadetinin hareketi ve direnişi daha da güçlendireceğini ve hareketin yaklaşımını sürdürme konusunda daha kararlı hale getireceğini vurgulayan HAMAS, hareketin lider kadrosunun, yeni bir başkan seçmek üzere liderlik ve şura kurumlarında geniş bir istişare süreci başlattıklarını kaydetti.
HAMAS, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Halkımıza ve ümmetimize, hareketin yürütme kurumlarının ve Şura çerçevelerinin çalışmalarına devam ettiğini ve direnişi sürdürmek için etkili mekanizmalara sahip olduğumuz konusunda güvence veriyoruz.
İstişarelerimizin sonuçları tamamlanır tamamlanmaz açıklayacağız.
Hareketin başkanlık koltuğuna bazı isimlerin atandığına dair medyada ve sosyal medya platformlarında dolaşan haberler doğru değildir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırılarının Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmenin yanı sıra ülkeyi son derece hassas bir dönemde daha da istikrarsızlaştırdığını belirtti.
Türkiye, Ürdün, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, Umman, Katar, Kuveyt, Lübnan ve Mısır, siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları sonrası ortak açıklama yayınladı.
İngiltere ile Almanya arasında savunma, göç ve ticarette iş birliği için kapsamlı bir anlaşma imzalandı.
Süveyda'da Dürzi ve Bedevi gruplar arasında çatışmalar yeniden şiddetlendi.