HAMAS heyeti, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştü

Moskova'da bulunan HAMAS heyeti, Rusya Devlet Başkanı'nın Orta Doğu ve Afrika Özel Temsilcisi Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile bir araya geldi.
Görüşme, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda Moskova'da düzenlenen Filistin görüşmelerinin oturum aralarında gerçekleşti.
HAMAS heyetini hareketin Siyasi Büro üyeleri Dr. Musa Ebu Merzuk ve Hüsam Bedran temsil etti.
HAMAS'tan yapılan açıklamaya göre hareketin heyeti, Bogdanov'a Rusya'nın Filistin halkına destek veren tutumundan ve Filistin toplantılarına ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür etti.
Görüşmede, toplantıların gidişatı ile Filistin saflarını birleştirme, işgal saldırganlığına karşı durma, halkı rahatlatma, Filistin direnişini destekleme ve bu toplantıların sürekliliğine dair konular ele alındı.
HAMAS heyeti, Bogdanov'a Aksa Tufan harekatının gidişatı, Gazze Şeridi'nde halka yönelik ağır siyonist ihlalleri ve halkın özgürlüğüne kavuşuncaya kadar direnişin ve savunmanın devamı konularını anlattı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin Kızılhaç aracılığıyla Filistinli onlarca şehidin cesedini teslim etmesiyle birlikte işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sırasında işlediği suçların vahşiliği bir kez daha ortaya çıktı.
İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cenazeleri, Gazze’de bir kez daha büyük acılara sahne oldu. Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne gelen aileler, parçalanmış ve işkence izleri taşıyan cesetler arasında evlatlarını teşhis etmeye çalıştı.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.