HAMAS: İşgal tamamen bitmeyene kadar esir takası olmayacak
Direniş mücahidleri karşısında ağır darbeler alan ve dünya kamuoyundan büyük tepkiler çeken siyonist işgal rejiminin "Esir takası için yeni bir insani araya hazırız." açıklamasına HAMAS'tan yanıt gecikmedi.
Ağır darbeler alan siyonist işgal rejiminin sözde cumhurbaşkanı Isaac Herzog, "israil Gazze'de rehinelerin serbest bırakılması için yeni bir insani araya hazırdır." ifadelerini kullandı.
İşgal rejiminin açıklamasına HAMAS'tan yanıt gecikmedi. HAMAS yetkililerinden Basem Naem, işgal rejiminin Gazze'deki saldırıları tamamen sona ermeden esir takası konusunda herhangi bir müzakere yapılmasına karşı olduklarını ifade etti.
Naem, yaptığı açıklamada "Halkımıza yönelik saldırganlığın sona ermesine ve Filistin halkına yardım sağlamak için geçişlerin açılmasına katkıda bulunacak her türlü girişime açığız." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran’ın Hürmüz Boğazı'nda Nazaat Adaları bölgesinde iki gün sürecek deniz tatbikatı başlattığı bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz’de uluslararası sularda iki gemiye düzenlenen saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirerek, Ukrayna’nın bölgedeki güvenliği hedef alarak krizi derinleştirdiğini söyledi ve “Bunun bir bedeli olacak” ifadeleriyle Moskova’nın karşılık vermeye hazırlandığını bildirdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela için en yüksek seviyedeki seyahat uyarısını yinelerken, bu ülkede ikamet eden vatandaşlarına "derhal" ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı.
İngiltere ve Norveç, Rusya tehdidine karşı Atlantik'in kuzeyinde birlikte devriye yapacak "ortak deniz gücü" kurma kararı aldı.