HAMAS: İşgalci esirler askeri baskı nedeniyle geri dönmeyecek

İslami direniş hareketi HAMAS, Gazze Şeridi'nde direnişin elindeki işgalci esirlerin, tırmandırma ve askeri baskı yoluyla iade edilmeyeceğini vurguladı.
HAMAS, yaptığı açıklamada, siyonist rejimin sivillere yönelik tırmandırdığı saldırıların, "direnişe askeri baskı yapmak amacıyla gönderilen kanlı ve suç teşkil eden mesajlar" olduğunu kaydetti.
Hareket, bu saldırıların HAMAS'tan bir heyetin Kahire’ye ulaştığı, arabulucuların girişimleri ve yeni önerilere dair konuşmalarla eşzamanlı olarak gerçekleştiğine işaret etti.
HAMAS, mesajında şunları kaydetti:
Netanyahu ve hükümeti, esirler meselesinde bir takas anlaşması olmadan hiçbir ilerleme kaydedemeyecek. Bu tırmandırma, esirleri pahasına kaybedilecek bir kumardır.
Esirler askeri tırmandırmayla değil, bir kararla geri döner… fakat Netanyahu bu kararı almaktan kaçınıyor." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamanei, ABD ile dolayılı müzakereler hakkında, “Bu görüşmelere ne aşırı iyimser, ne de aşırı kötümser bakıyoruz. Sonuçta ilk adımlarda iyi kararlaştırılmış ve iyi uygulanmış bir çalışma ve hareket söz konusu." dedi.
Maldivler, Filistin'e destek kapsamında siyonist işgal rejimi pasaportu sahiplerinin ülkeye girişini yasakladı.
BM İnsan Hakları Ofisi, Lübnan'da ateşkese rağmen sivillere yönelik saldırıların sürdüğünü açıkladı. 27 Kasım 2024’ten bu yana en az 71 sivilin işgalciler tarafından şehid edildiğini bildirildi.
Beyaz Saray yaptığı açıklamada, Harvard Üniversitesi’nin ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin taleplerine uymaması nedeniyle, üniversiteye yapılması planlanan 2 milyar 200 milyon dolardan fazla mali yardım ile 60 milyon dolar değerindeki çeşitli sözleşmelerin askıya alındığını duyurdu.