HAMAS: İşgalin, Şifa Hastanesi'nde silah olduğu iddiası apaçık bir yalan

HAMAS hareketi, siyonist işgalin Şifa Tıp Kompleksi'nde silah ve teçhizat bulduğu iddiasının yalan ve ucuz propagandadan başka bir şey olmadığını ve bu yolla Filistin'e yönelik işlenen suça gerekçe göstermeye çalıştığını söyledi.
Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS, bu sabahtan bu yana Şifa Hastanesi'ne baskın düzenleyerek yeni suçlar işleyen ve algı peşinde koşan işgal rejiminin yalanlarına yanıt verdi.
HAMAS, siyonist işgalin Şifa Tıp Kompleksi'nde silah ve teçhizat bulduğunu iddia etmesinin, Gazze'de sağlık sektörünü yok etmeye yönelik suçunu meşrulaştırmaya çalıştığı yalanların ve ucuz propagandanın devamından başka bir şey olmadığına dikkat çekti.
Açıklamada, işgalci rejimin bu mizansenin aynısının Rantisi Çocuk Hastanesi'nde düzenlediği ve oraya silahlar yerleştirdiğine işaret edilerek bu oyunların artık kimseyi kandıramayan zayıf bir komedi örneği olduğuna vurgu yapıldı.
Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: Çocuklara, kadınlara ve savunmasız sivillere karşı işlenen suçları örtbas etmek için işgalin yaydığı yalan ve aldatmacanın düzeyinin farkındayız. Bu nedenle iki hafta önce, Birleşmiş Milletler'e ve uluslararası kuruluşlara, hastanelerin koşullarını gözden geçirecek ve işgalin anlatılarının ve yalan iddialarının yanlışlığını tespit edecek uluslararası bir komite kurma çağrımızı defalarca tekrarlamıştık.
Gazze şehrinin batısında yer alan ve Gazze Şeridi'nin en kapsamlı sağlık kuruluşu olan Şifa Sağlık Kompleksi'ni dört günden beri kuşatma altında tutan ve aralıklarla içeriye tanklarla ve keskin nişancılarla saldırılar düzenleyen, içeride hastaların bir yerden bir yere nakledilmesine, hatta cenazelerin bile dışarı çıkarılmasına engel olan siyonist işgalciler, bugün sabah saatlerinden itibaren hastanenin içine saldırı başlattılar. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), işgal rejiminin 2 aydır tüm insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişlerini engellemesiyle Gazze'de gıda stoklarının çoğunlukla tükendiğini ve suya erişimin imkansız hale geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.
Şili ve Arjantin açıklarında meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunaminin, ülkenin Antarktika üslerinin bulunduğu Antarktika kıyılarına önümüzdeki iki saat içinde ulaşması bekleniyor.