HAMAS, Lübnan'da bir liderine yönelik suikast iddiasını yalanladı

HAMAS’ın üst düzey bir yetkilisi, siyonist düşmanın Lübnan'ın kuzeyinde hareket liderlerinden birine suikast düzenlediği iddiaları yalanladı.
Lübnan’daki İslami direniş hareketi HAMAS’IN üst düzey bir yetkilisi, Kudüs Press’e yaptığı açıklamada, “Siyonist düşmanın, HAMAS liderlerinden birinin Kuzey Lübnan’da hedef alındığına dair iddiası doğru değildir.” dedi ve bu açıklamanın, başarısız bir suikast girişimine işaret ettiğini belirtti.
İşgal ordusu ise aynı günün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Lübnan’ın kuzeyindeki Trablus kentinde düzenlediği bir saldırı sonucu HAMAS’ın önde gelen bir liderinin suikastla öldürüldüğünü ileri sürmüştü.
İşgal ordusu, “Hava Kuvvetleri’ne ait insansız hava araçlarıyla Lübnan’ın Trablus bölgesinde HAMAS’ın kilit bir unsuruna saldırı düzenlendiğini” iddia etti.
Siyonist Kanal 14 televizyonu ise hedef alınan kişinin, HAMAS'ın inşaat birimi bünyesindeki planlama bölümünün başkanı olan Mehrân Mustafa Bacur olduğunu öne sürdü.
Lübnan Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk Sağlığı Acil Durum Operasyon Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Trablus’a bağlı Ayruniye bölgesinde bir araca yönelik siyonist SİHA’sıyla düzenlenen saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, on üç kişi de yaralandı.
Lübnanlı platformlar, saldırıda hayatını kaybeden kişilerin olay yerinden tesadüfen geçmekte olan siviller olduğunu bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde bugün ve farklı tarihlerde gerçekleştirdikleri operasyonlarla işgal askerlerini ve araçlarını etkisiz hale getirdi, bir işgal askerini esir almaya çalıştı.
Suriye'nin kuzeybatısındaki Lazkiye iline bağlı Bayırbucak bölgesinde 7 gündür devam eden orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınamıyor.
Yemen'deki Ensarullah, işgal altındaki Filistin'de yer alan Ümmü’r-Reşraş Limanı’na doğru seyreden ETERNITY C isimli gemiyi bombaladıklarını, geminin battığını duyurdu.
Güney Kore'de sıcak çarpmasından 7 kişi hayatını kaybetti, hastaneye başvuran sayısı 1228'e ulaştı.