Kassam mücahitlerinden art arda başarılı operasyonlar

HAMAS'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde bugün ve farklı tarihlerde gerçekleştirdikleri operasyonlarla işgal askerlerini ve araçlarını etkisiz hale getirdi, bir işgal askerini esir almaya çalıştı.
Kassam Tugayları, Telegram kanalında, bugün ve farklı tarihlerde gerçekleştirdikleri operasyonlara ilişkin bilgilendirmede bulundu.
İşgal askerlerinin bulunduğu ev patlatıldı
Buna göre cephe hattından döndükten sonra, Kassam mücahitleri 24 Haziran 2025 tarihinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kent merkezine bağlı Beyuk Mahallesi'nde, önceden tuzaklanmış bir eve giren işgal piyade birliğinin hedef alındığını ve evin patlatılmasıyla aralarında ölü ve yaralıların bulunduğunu teyit etti.
Aynı şekilde, Kassam mücahitleri 24 Haziran 2025 tarihinde Han Yunus’un güneyindeki Ma’n bölgesinde işgale bir ait “D9” tipi zırhlı buldozerin, "Şavaz" tipi el yapımı patlayıcı ile – fedai tarzında gerçekleştirilen bir operasyonla – hedef alındığını da doğruladı.
Bu sabah Kassam Tugayları mücahitleri, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’un doğusunda yer alan Abasan El Kebira bölgesinde düşman askerleri ve araçlarının bulunduğu bir topluluğa baskın düzenledi.
Kassam, bir işgal askerini esir almaya çalıştı
Mücahitler, “Yasin 105” tanksavar roketleriyle bir Merkava tankı ve bir siyonist zırhlı personel taşıyıcısını hedef aldı. Ayrıca iki askeri buldozeri de yine “Yasin 105” roketleriyle vurdu.
Bunun ardından Kassam mücahitleri, düşman askerlerine doğru ilerleyerek hafif silahlarla çatışmaya girdi. Mücahitler, askerlerden birini esir almaya çalıştı, ancak saha koşulları buna elverişli olmadığından askeri etkisiz hale getirip silahını ganimet olarak aldılar. Mücahitler ayrıca, yaralıların tahliyesi için düşman helikopterlerinin bölgeye iniş yaptığını gözlemledi.
Cephe hattından döndükten sonra Kassam mücahitleri, 4 Temmuz 2025 tarihinde Han Yunus’un doğusundaki Abasan El Kebira bölgesinde bir Merkava tipi Siyonist tankı, yüksek etkili bir kara mayınıyla hedef aldıklarını teyit etti.
Yine cephe hattından dönen Kassam mücahitleri, 5 Temmuz 2025 tarihinde Gazze’nin kuzeyindeki Cebaliye kentinde yer alan Sarari Caddesi'nde bir D9 tipi askeri buldozeri, yüksek etkili bir kara mayınıyla hedef aldıklarını da doğruladı.
Öte yandan, Kassam Tugayları, dün, Han Yunus’un doğusundaki Abasan El Kebira bölgesinde içinde iki siyonist askerin bulunduğu askeri kazıcıyı bir RPG roketiyle hedef aldı. Operasyon sonrası mücahitler, yaralıların tahliyesi için düşman helikopterlerinin bölgeye iniş yaptığını gözlemledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tayvan, her yıl düzenlediği ve 10 gün sürecek Han Kuang adlı kapsamlı askeri tatbikatta, olası saldırı senaryolarına karşı ordu hazırlıklarını test edecek.
ABD'nin nisan ayında uygulamaya koyduğu yüzde 50'lik gümrük tarifesi kararı, Afrika'nın küçük ülkesi Lesotho'da ekonomiyi felce uğrattı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) 58. Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde düzenlenecek Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı (SDO) Yedinci Üçlü Toplantısı'na katılacak.
ABD'de kızamık vakaları son 33 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.