Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS, yaralıların tedavi için nakledilmesi ve Gazze Şeridi'nin kuzey ve güneydeki tüm bölgelerine yardım akışının sağlanması için Refah Kapısı'nın kalıcı ve sürekli açılması çağrısında bulundu.
HAMAS'tan yapılan açıklamada Gazze Şeridi'nin çok daha fazla miktarda tıbbi malzeme ve gıdaya ihtiyacının olduğu belirtilerek 17 yıldır haksız kuşatma altında günde yaklaşık 500 kamyonun Gazze Şeridi'ne girişine izin verildiği hatırlatıldı.
Bu rakamın normal ve gerekli asgari sınırın altında olduğuna dikkat çekilen açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'in, sınır kapısında sadece 20 tırlık insani yardıma izin verileceği yönündeki açıklamasının Gazze'deki felaket niteliğindeki insani krizi sözde çözerek kamuoyunu aldatma ve faşist işgalin çirkin yüzünü iğrenç bir dille güzelleştirme girişimi olduğu kaydedildi.
Açıklamada, "Yardımın sadece Gazze Şeridi'nin güney bölgelerine dağıtılması, işgalcilerin, yıkıcı bombalamalar ve bir dizi korkunç katliam altında halklarımızı yerlerinden etmek için kuzeyden güneye doğru hareket etmeleri yönünde baskı yapmaya devam etmesine izin veren bir adımdır. Nitekim, Mısır'a giden güzergahlarda ve güneydeki göç bölgelerindeki sivillerin bombalanması ve doğrudan hedef alınması, işgal güçleri ve Amerikan uçakları tarafından defalarca işlendi." denildi.
Açıklamanın sonunda, " Yaralıların tedavi amacıyla yurt dışına sürekli ve kalıcı olarak nakledilmesi,
Birleşmiş Milletler ve UNRWA'nın himayesinde Gazze Şeridi'nin kuzey ve güney tüm bölgelerine yardımın girmesi ve Filistin Kızılayı'nın, faşist siyonist savaş makinesi yüzünden insanlığı kasıp kavuran bir katliam ve yıkıma maruz kalan sivillere ve sağlık sektörüne yardım etmesi için Refah kapısının açılmasının gerekliliğini vurguluyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.