HAMAS: Savaş durdurulmadan esir değişimi olmayacak

İslami direniş hareketi HAMAS lideri Halil El Hayye, işgalin hırsızları ve eşkıyaları koruduğunu vurgulayarak, "Gazze Şeridi'nde yardım çalma operasyonlarının işgalin onayıyla gerçekleştiğini" kaydetti.
Aksa TV'ye verdiği röportajda El Hayye, Gazze'de ateşkese ilişkin müzakereler aşaması hakkında "konuyu ileriye taşıyacak temasların bulunduğunu" belirterek, "HAMAS'ın bu konuda esneklik gösterdiğini" vurguladı.
El Hayye,"Filistin direnişi 2 Temmuz 2024 anlaşmasını (ABD Başkanı Joe Biden'ın önerisi) ve Güvenlik Konseyi kararını uygulamaya hazır" diyerek bunun önündeki engelin Netanyahu olduğunu kaydetti.
Amerika'nın son teklifinin "savaşın durdurulması ya da yerinden edilmiş insanların geri dönüşünden bahsetmediğini, bunun yerine sadece bazı işgal esirlerinin geri gönderilmesinden bahsettiğini" belirten El Hayye, direnişin kesin pozisyonunu vurgulayarak, "Netanyahu'ya savaşı durdurmadan esir takasının olmayacağını söyleyin." diye ekledi.
El Hayye, saldırıyı durdurma ve destek sağlama çabalarında Mısır'ın devam eden işbirliğine işaret ederek Gazze Şeridi'ndeki müzakerelerin bu bağlamda iyi bir hızda ilerlediğini kaydetti.
Bölgesel durumla ilgili olarak Arap ve İslam ümmetiyle ilgili hayal kırıklığını dile getiren El Hayye, bu ülkelerin sahip olduğu yeteneklere rağmen işgali saldırganlığını durdurmaya zorlayamamanın ardındaki nedeni merak ettiğini vurguladı.
İşgal varlığının bölgedeki güvenlik ve barışa yönelik bir tehdit oluşturduğunun göz önünde bulundurularak, Arap ve İslam ümmetin, siyonist tehdidine karşı koymadaki rolünü yeniden canlandırması gerektiğini ifade eden El Hayye, Filistin halkının teslim olmayacağını vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin saldırganlığına karşı kenetlenen İran halkı, Tahran ve ülke genelinde öfke ve zafer yürüyüşü düzenledi.
Siyonist kaynaklar, üst düzey askeri yetkililere dayandırdıkları bilgilerde, İran füzelerinin işgal altındaki hedeflere ulaşma oranının önceki operasyonlara kıyasla üç kat arttığını bildirdi.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'nde işgalin uyguladığı soykırım savaşı ve kuşatmanın devam etmesi nedeniyle tükenen bebek sütü, bebeklerin hayatını tehdit ediyor.
Filistin Telekomünikasyon Şirketi,, Gazze Şeridi'nin güney bölgelerinde sabit hat ve internet hizmetlerinin kademeli olarak yeniden sağlanmaya başlandığını duyurdu.