HAMAS Siyasi Büro Başkanlığına Yahya Sinvar getirildi

İslami direniş hareketi HAMAS, hareketin Siyasi Büro Başkanlığına Yahya Sinvar'ın getirildiğini duyurdu.
HAMAS, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, "HAMAS, şehit lider İsmail Heniyye'nin yerine, hareketin Siyasi Büro Başkanlığına Komutan Yahya SinVar'ın seçildiğini duyurur." dedi.
Daha önce HAMAS, İsmail Heniyye'ye yönelik alçak bir suikastın ardından hareketin başkanını seçmek için liderlik ve Şura kurumlarında geniş bir istişare sürecinin başladığını duyurmuştu.
Hareketin tüzüğüne göre, aralarında hareketin Merkezi Siyasi Bürosu üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 50 üyeden oluşan Merkez Şura Konseyi üyeleri hareketin başkanını seçiyor.
HAMAS, Heniyye'nin halefini seçmek için Katar'da istişarelerde bulunuyordu.
Yahya Sinvar, Mart 2021'de hareketin Gazze liderliğine getirilmiş ve o zamandan bugüne bu görevi yürütüyordu.
İzzedin El Kassam Tugayları'nın kurucuları arasında bulunan Sinvar, 1962'de Gazze’deki Han Yunus mülteci kampında doğdu.
Sinvar, 2011 yılında Gazze'de esir olarak yakalanan bir işgal askeri karşılığında siyonist zindanlarından özgürlüğe kavuşan 1.027 Filistinliden biriydi.
Serbest bırakıldıktan sonra Gazze Şehri'nde düzenlenen bir mitingde konuşan Sinvar, "Direnişe, kalan tutukluları serbest bırakma sözü vermeye çağırıyorum. Bunun derhal pratik bir plana dönüşmesi gerekiyor." ifadeleriyle dikkat çekmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM), mart ayında siyonist rejimin ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de 737 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırılarının Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmenin yanı sıra ülkeyi son derece hassas bir dönemde daha da istikrarsızlaştırdığını belirtti.
Türkiye, Ürdün, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, Umman, Katar, Kuveyt, Lübnan ve Mısır, siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları sonrası ortak açıklama yayınladı.
İngiltere ile Almanya arasında savunma, göç ve ticarette iş birliği için kapsamlı bir anlaşma imzalandı.