HAMAS: Siyonist saldırılar karşısında Lübnan’ın yanındayız

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, Lübnan’ın güneyinde devam eden siyonist saldırılara ilişkin bir açıklama yayımlayarak, özellikle sivilleri ve ordu mensuplarını hedef alan işgalci saldırıları sert bir şekilde kınadı.
HAMAS’ın Lübnan’daki ofisinden yapılan açıklamada "Siyonist düşmanın savaş sonrası da durmaksızın sürdürdüğü suikast ve bombardımanlara karşı uluslararası toplumun artık harekete geçmesi ve işgal rejimini yaptığı tüm anlaşmalara uymaya zorlaması gerekir." denildi.
Açıklamada, görev başında hayatını kaybeden üç Lübnan askerinin yanı sıra, saldırılarda şehit olan siviller ve Hizbullah mensupları için de taziye mesajı iletildi.
"Lübnan devleti, hükümeti, halkı ve ordusuna en derin taziye ve dayanışma duygularımızı sunuyoruz" denilen açıklamada, şehitlerin fedakarlıkları takdirle anılırken, yaralılara acil şifa temennisinde bulunuldu.
HAMAS, Lübnan’ın siyonist saldırılara karşı birlik ve direniş içerisinde kalmasının önemine vurgu yaparak, "Allah’tan dileğimiz, Lübnan’ın güçlü ve kararlı duruşunu sürdürmesidir" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji alanındaki anlaşmazlıkların çözümü konusunda Birliğin tutumuna aykırı davrandığı gerekçesiyle Macaristan'ı Avrupa Adalet Divanı'na sevk ettiğini açıkladı.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.