HAMAS ve İslami Cihad, Pekin'deki görüşmeleri değerlendirdi

Filistinli 14 grubun üst düzey temsilcileri, 21 Temmuz'da Çin’in başkenti Pekin’de başlayan uzlaşma görüşmeleri sonrası, 23 Temmuz'da, aralarındaki bölünmüşlüğe son vermeyi ve birlik oluşturmayı amaçlayan "Pekin Diyaloğu"nu imzaladı.
Görüşmenin ardında yapılan ortak bildiriyi değerlendiren direniş grupları, toplantının başarıya ulaşması temennisinde bulundular.
HAMAS'ın Uluslararası İlişkiler Ofis Başkanı Musa Ebu Merzuk, "Uzlaşının uygulanmasını ve öncekiler gibi kağıt üzerinde kalmamasını ümit ediyoruz." dedi.
Çin'deki toplantıda konuşan Ebu Merzuk, 7 Ekim Aksa Tufanı'nın, ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeyde çok şeyi değiştirdiğine işaret ederek, Pekin’deki toplantıda "tarihi anlar" yaşandığını ve imzaladıkları bildiriyi uygulamaya geçirme konusunda başarılı olunması temennisini ifade etti.
Ebu Merzuk, kağıt üzerinde kalan eski uzlaşı anlaşmalarına dikkati çekerek, bu bildirinin de öncekiler gibi olmamasını istediklerini vurguladı.
Filistin İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro Üyesi İhsan Ataya ise, hareketin, "israil'in tanınmasını açıkça veya zımnen içeren her türlü formülü reddediyoruz." ifadesini kullandı ve "gaspçı işgal rejiminin" meşruiyetinin tanınmasına yol açacak uluslararası kararları öngören hiçbir formülü dahil kabul etmediklerini vurguladı.
Ataya, İslami Cihad Hareketi’nin FKÖ’den işgal rejimini tanıma kararını geri çekme talebinde bulunduğu belirterek, hareketin, soykırıma karşı mücadeleyi ve Filistin davasını tasfiye etme planlarını yönetecek bir acil durum komitesi veya acil durum hükümeti kurulması çağrısında bulunduğunu kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD, Yemen’in başkenti Sana’ya yönelik hava saldırılarını sürdürdü. Farklı bölgelere düzenlenen saldırılarda 4 sivil şehit oldu, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 23 kişi yaralandı.
Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara, önümüzdeki hafta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye'yi ziyaret edecek.
HAMAS, siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde oyun oynayan bir grup çocuğu kasıtlı olarak hedef almasının, vahşi doğalarını ortaya koyduğunu belirtti.
Nijerya'nın Ogun eyaletinde yolcu otobüsü ile üç otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 25 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.