HAMAS yetkililerinden Cebbarin'den Ürdün halkına "Batı Şeria" çağrısı

HAMAS Batı Şeria Teşkilatı Başkanı Zahir Cebbarin, Netanyahu hükümetinin Batı Şeria’yı ilhak etmeye çalışmasına Ürdün hükümetinin ve halkının planın tehlikesine uygun bir karşılık vermesi gerektiğini söyledi.
Cebbarin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Batı Şeria’yı ilhak kararının Ürdün’ün milli güvenliği için tehdit teşkil ettiğini belirtti.
Siyonist bakanlardan Bezalel Smotrich’in Batı Şeria’da Filistinlilerin evlerini yıkma ve onları topraklarından mahrum bırakma niyetinin sessizce gerçekleştirilen bir tehcir operasyonu olduğuna dikkat çeken Cebbarin, söz konusu tehcirin her an daha gürültülü hale gelebileceğini bildirdi.
Cebbarin, Ürdün’ün ve milli güvenliğinin korunmasının yolunun Gazze’deki direnişin zafer kazanmasından ve Batı Şeria’daki direnişin desteklenip korunmasından geçtiğine işaret etti.
Gazze’deki direnişin zaferinin Ürdün’ün zaferi olacağını ve Batı Şeria’nın korunmasının "alternatif vatan projesini" mezara gömeceğini söyleyen Cebbarin, Ürdün halkına seslenerek Filistin’in kendilerinden destek beklediğini kaydetti.
Ürdün halkının bugün işgal ordusuna karşı Filistin halkına destek olarak tarih yazma imkanına sahip olduğunu bildiren Cebbarin, Ürdünlülere “Meydanlar sizi bekliyor” diye seslendi.
Cebbarin, İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu’nun hedeflerinin ölümsüz ve gayesinin soylu olduğunu belirterek, Gazze’nin ümmet adına savaştığını ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 72 artarak 61 bin 330’a yükseldi.
İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda, yardım bekleyenlerin de aralarında bulunduğu 14 şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Mısır, Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz’deki taleplerini yansıtan Deniz Mekânsal Planlama haritasına yazılı bir nota ile tepki göstermişti.
Bir Belçika mahkemesi, Flaman hükümetini işgalci siyonist rejime askeri ekipman sevkiyatını durdurmaya zorlayan bir karar çıkardı ve bundan sonra gönderilecek her sevkiyat için 50 bin avro para cezası uygulanmasını hükmetti.