HAMAS Siyasi Büro Başkanı Danışmanı Tahir Nunu, insani ateşkes kapsamında Gazze Şeridi'ne girecek yardım tırlarının güney ve kuzey olmak üzere tüm Gazze'yi kapsadığını söyledi.
HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Basın Danışmanı Tahir Nunu, işgalci rejimle varılan insani ateşkes anlaşmasına ilişkin El Cezire TV'ye açıklamalarda bulundu.
Nunu, ateşkesin yürürlüğe gireceği tarihin henüz belirlenmediğini, 8'i yakıt kamyonu olmak üzere en az 200 ila 300 kamyonun Gazze'ye her gün gireceğini kaydetti.
İnsani ateşkes kapsamında Gazze Şeridi'ne girecek yardım tırlarının güney ve kuzey olmak üzere tüm Gazze'yi kapsadığını belirten Nunu, ateşkes sırasında Kuzey Gazze Şeridi'nde uçak hareketinin 6 saat duracağına dikkat çekti ve Katar, Mısır ve ABD'nin ateşkesin garantörleri olduğunu belirtti.
Nunu, esir listelerinin şu anda takas edildiğini ve denetlendiğini doğrulayarak, anlaşmada Kızıl Haç ve Birleşmiş Milletler'in bir rolü olacağını belirtti.
Nunu, şunları kaydetti:
"Gazze Şeridi'ne girecek yardım temel malzemeler ve giysiler içeriyor ve yardım hacminin geçitlerin kapasitesi ile belirlendi. Anlaşman Gazze'deki tüm hastanelere sağlık yardımının ulaşmasını içeriyor. Gazze Şeridi'ndeki bir hastane ile diğeri arasında ayrım yapmadık.
Gazze'ye yardım girişi anlaşmanın imzalandığı günlerden sonra da devam edecek. Gelecekte Gazze'ye yardım girişini artırmaya çalışacağız. Anlaşma, Filistin halkına sürekli yardım girişini içeriyor.
Naaşlarımızın bulunması arzumuz, bu anlaşmaya gitmemizin en büyük nedeniydi." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.