HAMAS'tan ABD'nin "Gazze'deki savaş sonrası planlarına" tepki

HAMAS, "Yalnızca Filistinliler kendi içişlerini düzenleme hakkına sahiptir ve hiç kimsenin onların kaderini, geleceğini ve çıkarlarını belirleme hakkı yoktur." dedi.
Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS, Beyaz Saray'ın, Gazze'ye yönelik terörist saldırıların sona ermesinin ardından Gazze Şeridi'nin yönetimine yönelik "uluslararası ve bölgesel düzeydeki görüşmelere ilişkin açıklamaları" tepki gösterdi.
Söz konusu açıklamaların "küstah ve kabul edilemez" olarak niteleyen HAMAS, özgür Filistin halkının hiçbir vesayet biçimini kabul edemeyeceği kaydetti.
HAMAS açıklamasında şunlar kaydedildi:
"ABD'nin Gazze Şeridi'ne yeni bir gerçeklik dayatmaya ve müdahale etmeye yönelik her türlü bariz girişiminin tamamen reddedileceğini ve Filistin halkımızın, güç kullanımı da dahil olmak üzere mümkün olan tüm araçlarla bu girişimle yüzleşeceğini ve geri püskürteceğini açıkça ilan ediyoruz.
Yalnızca Filistinliler kendi içişlerini düzenleme hakkına sahiptir ve hiç kimsenin onların kaderini, geleceğini ve çıkarlarını belirleme hakkı yoktur.
Amerika'nın bu kötü niyetli açıklamaları ve planları hayalden ibarettir ve büyük Filistin halkımız ve onların cesur direnişi bu faşist işgali püskürtecek ve mevcut savaşta yenecektir.
Halkımız, vazgeçilmez haklarını geri alana ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurana kadar mücadelesini sürdürecektir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ait füzeler, saat 16.00 sıralarında işgal altındaki topraklara doğru ateşlendi.
Siyonist rejimin saldırganlığına karşı kenetlenen İran halkı, Tahran ve ülke genelinde öfke ve zafer yürüyüşü düzenledi.
Siyonist kaynaklar, üst düzey askeri yetkililere dayandırdıkları bilgilerde, İran füzelerinin işgal altındaki hedeflere ulaşma oranının önceki operasyonlara kıyasla üç kat arttığını bildirdi.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'nde işgalin uyguladığı soykırım savaşı ve kuşatmanın devam etmesi nedeniyle tükenen bebek sütü, bebeklerin hayatını tehdit ediyor.