Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS, Güney Afrika'ın, Tel Aviv'deki diplomatlarını geri çağırmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
HAMAS'tan yapılan açıklamada Gazze Şeridi'nde halkımıza, çocuklarımıza ve kadınlarımıza karşı devam eden barbarca saldırganlığının ardından suçlu siyonist oluşumdaki elçilerini geri çağıran Güney Afrika hükümetinin tutumunu memnuniyetle karşılıyoruz." denildi.
Açıklamanın devamında, "Güney Afrika'yı, halkların kendi kaderini tayin hakkı ve sömürgecilik ve ırkçılığın acısını çeken Güney Afrika'nın mücadele tarihi adına, Gazze'de soykırıma varan bir savaş yürüten bu faşist oluşumla tüm bağlarını koparmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.
Güney Afrika, bugün işgalci rejimin Gazze'ye saldırıları sonrası Tel Aviv'deki tüm diplomatlarını çekme kararı almıştı.
Güney Afrika, Filistin'e yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla, 2018'de de Tel Aviv'deki Büyükelçisini süresiz olarak geri çekmişti.
Güney Afrika'nın O tarihten beri, Tel Aviv'de yalnızca bir irtibat ofisi bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.