HAMAS'tan işgal zindanlarındaki siyonist zulme karşı çağrı

Filistin İslami direniş hareketi HAMAS, işgal rejiminin zindanlarında, bu rejimin sistematik idam politikalarına maruz kalan Filistinli tutsakların serbest bırakılması için acil eylem çağrısında bulundu.
HAMAS, yaptığı açıklamada, Çarşamba günü, işgal zindanlarında işkence ve zalimce kötü muamele nedeniyle şehit olan esir Muhammed Velid Hüseyin El Arif'in şehadetini kınadı.
Hareket açıklamasında, ne kadar uzun sürerse sürsün, işgalci siyonist rejimin, Filistin halkına karşı işlediği bu suçun ve soykırım suçlarının bedelini ödeyeceğini ve yargılanacağını vurguladı.
HAMAS, işgal rejimi hükümeti bakanlarından ve özellikle de aşırı sağcı İçişleri Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Filistinli tutsakların idamını yasal hale getirmeye yönelik çabalarına dikkat çekerek, işgal rejimi zindanlarında ağır zulme, işkenceye ve sistematik kötü muameleye tabi tutulan bu tutsakların kurtarılması için acil eylem çağrısında bulundu.
Daha önce, Filistinli Tutsaklar ve Esirler İşleri İdaresi ve Ramallah'ta bulunan Esirler Kulübü, Çarşamba günü, Filistinli Muhammed Velid Hüseyin El Arif (45) adlı esirin, siyonist zindanlarında şehit olduğunu bildirmişti.
Yerel medyaya göre El Arif, birkaç gün önce işgal kuvvetleri tarafından esir alınmıştı. Filistinli Esirler ve Özgürler Komitesi ile Filistin Esirler Kulübü, El Arif'in daha önce 20 yıl boyunca işgal zindanlarında tutuklu kaldığını vurguladı.
Geçen yılın 7 Ekim'inde Gazze'ye karşı başlatılan savaşın başlangıcından bu yana, işgal rejimi zindanlarında 40'a yakın Filistinli esir şehit oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.