HAMAS'tan İslam alemine çağrı

Filistin halkı başta olmak üzere tüm İslam alemine çağrıda bulunan HAMAS, Cuma günü dayanışma ilan etmek için büyük kalabalıklar halinde Filistin sınırlarına doğru yürümeye davet etti.
HAMAS, Mescid-i Aksa Tufanı operasyonunun ilk Cuma'sında destek için çağrıda bulundu.
HAMAS tarafından yapılan çağrıda Filistin halkı başta olmak üzere İslam alemine ve dünyanın özgür halklarına seslenilerek, "Gelecek Cuma, Mescid-i Aksa Tufanı Cuma'sı. Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya ve mücadele eden Gazze'ye destek için ve Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa ile dayanışmamızı ilan etmek için büyük kalabalıklar halinde aziz Filistin sınırlarına doğru yürüyün. Coğrafyanın engellediği kişiler Kudüs'e en yakın noktada toplanmalıdır." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filipinler'deki Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Hacı Murad İbrahim ile görüştü.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, "Gazze'ye gelen yakıta 100 günden uzun süredir uygulanan mevcut abluka sona ermezse, çocuklar susuzluktan ölmeye başlayacak." açıklamasını yaptı.
Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen gösteride, önce Gazze’de yaşanan yıkım ve ardından İran’a yönelik saldırılar protesto edildi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ait füzeler, saat 16.00 sıralarında işgal altındaki topraklara doğru ateşlendi.