HAMAS'tan İsmail Heniyye'nin kız kardeşinin şehit edilmesi ile ilgili açıklama

HAMAS, Siyasi Büro Başkanı'nın kız kardeşinin şehadetine ilişkin yaptığı açıklamada, Arap, İslam ülkelerinden, saldırıların durdurulması için işgal rejimine yönelik baskının artırılmasını istedi.
HAMAS, işgal rejiminin El Şati Kampı yakınlarına düzenlediği bombalı saldırılarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Düşmanın Gazze'deki halkımıza karşı işlediği katliamlar, Heniyye ailesinin el-Şati kampındaki evinin bombalanması ve aralarında İsmail Heniyye'nin kız kardeşinin de bulunduğu 10 sivilin şehadeti; ayrıca ed-Derc bölgesindeki Abdul Fettah Hamud okulunun bombalanması ve el-Ceru ailesinden 8 kişinin şehit olması; el-Megazi kampındaki Nasır ailesinin evinin bombalanması, UNRWA'ya bağlı Esma okulunun bombalanması ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişinin şehadeti, siyonist faşist kabinenin tüm uluslararası yasaları ve insani değerleri ihlal ettiğini göstermektedir." ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın devamında, "Gazze'deki Filistin halkına yönelik soykırım savaşının devam etmesinin sorumluluğu ABD Başkanı Joe Biden'ın hükümetine aittir. Çünkü bu hükümet işgalcilere siyasi ve askeri koruma ve Gazze Şeridi'nde yıkım ve soykırım için gereken zamanı vermektedir. Arap ve İslam ülkeleri ve dünya özgürlerinden, saldırıların durdurulması amacıyla her düzeyde baskı uygulamak için hareketlerini artırmalarını istiyoruz. Uluslararası toplumdan ve Birleşmiş Milletlerden bu korkunç ve sürekli suçlara karşı görevlerini yerine getirmelerini ve masum sivilleri korumak ve işgalci rejim liderlerini cezalandırmak için acil önlemler almalarını istiyoruz." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.