HAMAS'tan tüm vicdan sahiplerine küresel çağrı

İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Gazze'deki saldırılara karşı uluslararası kamuoyunu sokak eylemleri, büyükelçilik önünde protestolar ve Küresel Direniş Filosu'na destek vermeye çağırdı.
HAMAS, yayımladığı bir açıklama ile dünya genelindeki "vicdan sahibi" halka hitap ederek Gazze'ye yönelik saldırılara karşı kitlesel eylemleri artırma çağrısında bulundu. Hareket, çağrısında bir dizi talep ve eylem önerisini paylaştı.
3 günlük eylem çağrısında bulunulan açıklamada, "Canlı vicdanlara sahip tüm özgür halkları, dünyadaki şehirlerde ve başkentlerde düzenlenecek yürüyüşler ve halk gösterileri aracılığıyla kitlesel eylemleri artırmaya davet ediyoruz." denildi.
Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:
"İşgalci israil ve ABD büyükelçilikleri ile işgali destekleyen ülkelerin büyükelçilikleri önünde öfke yürüyüşlerine etkin katılım; soykırım ve açlık suçlarını ifşa etmek ve halkımızın özgürlük ve bağımsızlık haklarını savunmak için. Kitlesel, öğrenci, sendikal ve parlamenter baskı araçlarını etkin hale getirerek, Gazze’de zorla yerinden edilmeleri ve soykırımı durdurmak, ayrıca geçişlerin açılmasını talep etmek. Gazze’ye yönelen Küresel Direniş Filosu’nu desteklemek için tüm araçları seferber etmek, insani rolünü takdir etmek ve filonun güvenliğinin sağlanmasını temin etmek; işgali hedef alması durumunda uyarıda bulunmak. Önümüzdeki günler, işgalci israil saldırılarına karşı küresel eylemlerde sürekli bir tırmanış dönemi ve öldürme, bombardıman, soykırım, açlık ve zorla yerinden edilmeye karşı tüm dünyadan yükselen güçlü bir ses olsun." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konsey bugün Gazze'de acil, kalıcı ve koşulsuz ateşkes çağrısı yapan karar tasarısını oylayacak. Tasarı, insani yardımların engellenmeden ulaştırılmasını ve esirlerin serbest bırakılmasını öngörüyor.
Suudi Arabistan ve Pakistan, arasında imzalanan karşılıklı savunma anlaşmasıyla taraflardan birine yönelik herhangi bir saldırı, her iki ülkeye yapılmış bir saldırı olarak kabul edilecek.
Fransa, perşembe günü hükümetin açıkladığı yeni kemer sıkma önlemlerine karşı düzenlenen grevler ve protestolar nedeniyle ülke çapında ciddi aksaklıklarla karşı karşıya kaldı.
Dünyanın önde gelen sanatçılarından bir grup, yaklaşık iki yıldır Gazze Şeridi’nde işgal rejimi tarafından sürdürülen ve soykırım olarak niteledikleri saldırılara karşı Filistin halkına destek ve dayanışma mesajları gönderdi.