Heniyye: İşgalin uzlaşmaz tavrından vazgeçmesi durumunda anlaşmaya varma fırsatı var

HAMAS Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Heniyye, işgal rejiminin, uzlaşmazlığından vazgeçmesi halinde çok aşamalı bir anlaşmaya varma fırsatının mevcut olduğunu söyledi.
Heniyye, yaptığı yazılı açıklamada, saha ve müzakerelerin iki paralel çizgi olduğunu belirterek, hareketin, müzakerelerde direnişin dehası ve büyüklüğü üzerinde yoğunlaştığını kaydetti. Heniyye, ayrıca Filistin halkına yönelik saldırıların durması için de tüm gücüyle çabaladıklarını vurguladı.
ABD Başkanı Joe Biden'ın tutumunun söylemde değiştiğine, uygulamada da test edildiğine dikkat çeken Heniyye, Gazze halkının maruz kaldığı soykırım ve açlık siyasetine son verilmesi için daha fazla çaba harcanması gerektiğini kaydetti.
Heniyye, "işgal hükümetinin uzlaşmazlığından vazgeçmesi halinde çok aşamalı bir anlaşmaya varma fırsatının mevcut olduğunu" söyledi.
Gazze'ye desteğinden uzaklaştırmak için Batı Şeria'nın işgalcilerin saldırılarına maruz kaldığını belirten Heniyye, tüm işkence ve baskıların başarıya ulaşamayacağını ve rüzgâra kapılıp gideceğini ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.
Gazze'deki direniş gruplarından Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, gerçekleştirdikleri ayrı operasylonlarda işgal ordusunun mevzilendiği hedefleri roket ve havan toplarıyla bombaladı.
İşgal rejimi, Gazze’de sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Yardım bekleyenlerin de hedef alındığı saldırılarda 6 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
İşgal rejimin Gazze kentini işgal planına onay vermesiyle, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık bir milyon Filistinli bir kez daha zorla göç ettirilecek.