Heniyye: İşgalin uzlaşmaz tavrından vazgeçmesi durumunda anlaşmaya varma fırsatı var

HAMAS Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Heniyye, işgal rejiminin, uzlaşmazlığından vazgeçmesi halinde çok aşamalı bir anlaşmaya varma fırsatının mevcut olduğunu söyledi.
Heniyye, yaptığı yazılı açıklamada, saha ve müzakerelerin iki paralel çizgi olduğunu belirterek, hareketin, müzakerelerde direnişin dehası ve büyüklüğü üzerinde yoğunlaştığını kaydetti. Heniyye, ayrıca Filistin halkına yönelik saldırıların durması için de tüm gücüyle çabaladıklarını vurguladı.
ABD Başkanı Joe Biden'ın tutumunun söylemde değiştiğine, uygulamada da test edildiğine dikkat çeken Heniyye, Gazze halkının maruz kaldığı soykırım ve açlık siyasetine son verilmesi için daha fazla çaba harcanması gerektiğini kaydetti.
Heniyye, "işgal hükümetinin uzlaşmazlığından vazgeçmesi halinde çok aşamalı bir anlaşmaya varma fırsatının mevcut olduğunu" söyledi.
Gazze'ye desteğinden uzaklaştırmak için Batı Şeria'nın işgalcilerin saldırılarına maruz kaldığını belirten Heniyye, tüm işkence ve baskıların başarıya ulaşamayacağını ve rüzgâra kapılıp gideceğini ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bolivya'da içinde 5 yolcunun bulunduğu uçağın kaybolduğu bildirildi.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), işgal rejiminin 2 aydır tüm insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişlerini engellemesiyle Gazze'de gıda stoklarının çoğunlukla tükendiğini ve suya erişimin imkansız hale geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.