HAMAS Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Heniyye, işgal rejiminin, uzlaşmazlığından vazgeçmesi halinde çok aşamalı bir anlaşmaya varma fırsatının mevcut olduğunu söyledi.
Heniyye, yaptığı yazılı açıklamada, saha ve müzakerelerin iki paralel çizgi olduğunu belirterek, hareketin, müzakerelerde direnişin dehası ve büyüklüğü üzerinde yoğunlaştığını kaydetti. Heniyye, ayrıca Filistin halkına yönelik saldırıların durması için de tüm gücüyle çabaladıklarını vurguladı.
ABD Başkanı Joe Biden'ın tutumunun söylemde değiştiğine, uygulamada da test edildiğine dikkat çeken Heniyye, Gazze halkının maruz kaldığı soykırım ve açlık siyasetine son verilmesi için daha fazla çaba harcanması gerektiğini kaydetti.
Heniyye, "işgal hükümetinin uzlaşmazlığından vazgeçmesi halinde çok aşamalı bir anlaşmaya varma fırsatının mevcut olduğunu" söyledi.
Gazze'ye desteğinden uzaklaştırmak için Batı Şeria'nın işgalcilerin saldırılarına maruz kaldığını belirten Heniyye, tüm işkence ve baskıların başarıya ulaşamayacağını ve rüzgâra kapılıp gideceğini ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.