Heniyye, Kahire ziyaretini tamamladı

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin, Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması ve esir takası konularını içeren Kahire ziyaretini tamamladığı bildirildi.
HAMAS'tan yapılan açıklamada, "Hareketin Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye başkanlığındaki HAMAS liderlik heyeti, birkaç gün süren Mısır ziyaretini tamamladı." denildi.
Açıklamada, heyetin Mısır istihbarat yetkilileriyle çeşitli toplantılar yaparak Gazze Şeridi'ndeki durumu, Filistin halkına yönelik acımasız saldırının durdurulmasını, yerinden edilenlerin geri dönüşünü, yardım ve barınma gibi konuları görüştüğü kaydedildi.
Görüşmelerde ayrıca esir takası konusunun yanı sıra, işgal rejiminin Batı Şeria'daki ve işgal altındaki iç kesimlerdeki Filistin halkının, Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişini engelleme kararının ele alındığı ifade edildi.
Daha önce HAMAS'tan adı açıklanmayan bir yetkili Aksa Kanalı'na, "işgalin, Kahire müzakerelerinde anlaşmaya varılması yönünde olumlu bir adım atmadığını" bildirmişti.
Yetkili, "Düşman, direnişin elinde bulunan esirlerini ucuz bir bedelle serbest bırakmak istiyor." ifadelerini kullanmıştı.
Yetkili, HAMAS hareketinin, Filistinli esirlerin serbest bırakılması, konut ve yeniden inşanın hızlandırılması, ablukanın kaldırılması ve Gazze Şeridi'nden işgalcilerin tamamen çekilmesi yönündeki isteklerini gerçekleştirecek bir anlaşmayı kabul edeceklerine dikkat çekmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filipinler'deki Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Hacı Murad İbrahim ile görüştü.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, "Gazze'ye gelen yakıta 100 günden uzun süredir uygulanan mevcut abluka sona ermezse, çocuklar susuzluktan ölmeye başlayacak." açıklamasını yaptı.
Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen gösteride, önce Gazze’de yaşanan yıkım ve ardından İran’a yönelik saldırılar protesto edildi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ait füzeler, saat 16.00 sıralarında işgal altındaki topraklara doğru ateşlendi.