Hindistan’da yabani filler 5 kişiyi öldürdü
Hindistan’ın Jharkhand eyaletinde yaşanan ayrı olaylarda, yabani fillerin saldırısı sonucu ikisi kadın olmak üzere beş kişi öldü.
Yetkililerden yapılan açıklamalara göre, Ramgarh bölgesindeki Sirka ormanlık alanında üç kişi filler tarafından ezilerek hayatını kaybetti.
Aynı gün Ranchi kentine bağlı Angara bölgesindeki Jidu köyünde ise 36 yaşındaki bir kişi fil saldırısında öldü.
Ramgarh Bölge Orman Görevlisi Nitish Kumar, hayatını kaybeden bazı kişilerin kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, acil müdahale ekipleri ile orman korucularının bölgede dolaşan fil sürülerini yakından takip ettiğini ifade etti.
Yaşanan bir başka olayda ise 32 yaşındaki Amit Kumar Rajwar’ın ölümü kayıtlara geçti. Yetkililer, Rajwar’ın sekiz yabani filden oluşan bir sürüye video çekmek ve özçekim yapmak amacıyla fazla yaklaştığını, bu sırada fillerin saldırısına uğrayarak ezildiğini bildirdi.
Güvenlik birimleri tarafından paylaşılan verilere göre, Ramgarh ile Bokaro bölgeleri arasındaki sınır hattında yaklaşık 42 fillik sürülerin dolaştığı tespit edildi.
Angara Polis Merkezi’nden yapılan açıklamada, Sanicharwa Munda adlı bir kişinin hastanede gördüğü tedavi sırasında öldüğü aktarıldı.
Olaylarda yaralanan biri kadın iki kişinin ise hastanedeki tedavilerinin devam ettiği bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Meksika’da bir İngiliz fırıncının ülkenin ekmek kültürüne yönelik sert eleştirileri sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı ve tartışmaların ardından kamuoyuna açık bir özür gelmesiyle sonuçlandı.
ABD’de Brown Üniversitesi’nde geçen hafta sonu düzenlenen silahlı saldırının faili olarak aranan şüphelinin perşembe günü cansız bedenine ulaşıldı. Yetkililer, iki üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği ve dokuz kişinin yaralandığı saldırının şüphelisi olan kişinin, saldırıdan iki gün sonra Massachusetts’te bir MIT profesörünü öldüren kişiyle aynı isim olduğunu açıkladı.
ABD’de Donald Trump yönetimi, ülkede yaşama ve çalışma hakkı tanıyan Green Card çekilişini süresiz olarak durdurdu. Diversity Immigrant Visa (DV) Programı olarak bilinen uygulamanın askıya alınmasına ilişkin karar resmen yürürlüğe girdi.