Hizbullah, işgalcilerin askeri noktalarını vurdu

Hizbullah, Lübnan'ın güney sınırı yakınlarındaki işgal rejimine ait iki askeri bölgeyi vurdu.
İşgal ordusu ile Lübnan Hizbullah'ı arasında sınır hattında 8 Ekim 2023'ten bu yana çatışmalar yaşanıyor.
Lübnan Hizbullah'ı, iki kamikaze insansız hava aracıyla (İHA) ülkenin güney sınırı yakınlarındaki işgal askeri bölgesini ve askerleri hedef aldığını duyurdu.
Hizbullah Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamalarda, hareketin Hermon ve Er-Rahib askeri bölgelerindeki işgal askerlerini İHA'larla hedef alarak, doğrudan vurduğu belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal ordusunun, Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında 2 kişi katledildi, 2 kişi de yaralandı.
Estonya, Macaristan'ın Rusya ile iş birliği yaptığı için AB’de oy kullanma hakkından mahrum bırakılabileceğini belirtti.
Rusya, Ukrayna’ya balistik füzelerle saldırdı. Tüm ülkede hava saldırısı alarmı verildi. Rusya'nın saldırısı üzerine Polonya ordusu savaş uçaklarını havalandırdı.
Avusturya, şap hastalığının yayılmasını ve ülkeye girmesini önlemek amacıyla komşu ülkeler ile olan 24 sınır kapısını kapattı.