Hizbullah Tel Aviv ve Hayfa'ya ağır füzeler yağdırdı: Yaralılar var

Lübnan'daki Hizbullah'ın işgal altındaki Filistin'in kuzey ve orta kısımlarını hedef alan ağır füze fırlatmasının ardından çok sayıda işgalci yaralandı, ev ve araçlar hasar gördü..
Öğleden sonra Hizbullah, işgal altındaki Filistin'in merkezini, özellikle de "Tel Aviv" şehrini ve banliyölerini hedef alan 10 füzelik bir füze salvosu ateşledi.
İbrani medyası, "Ramat Gan" yerleşiminin yanı sıra şehirdeki binalara ve Tel Aviv'in doğusundaki "Petah Tikva" yerleşimine doğrudan düşen füzelerin görüntülerini belgeledi.
siyonist yerleşimci platformları ise saldırı sonucu 6 kişinin yaralandığını bildirdi.
Hizbullah'ın, resmi açıklamasında bombalama operasyonunu aktardığı ve "Glilot" üssünü (Askeri İstihbarat Birimi 8200 karargâhı) hedef aldığını doğruladığı belirtildi. Füze saldırısında geniş çaplı hasarların oluştuğu kaydedildi.
Hizbullah, yaptığı açıklamada, Lübnan-Filistin'e 15 kilometre uzaklıktaki "Aşdod" üssünün yanı sıra, bu pazar sabahı bir dizi nitelikli füze ve saldırı yürüyüşüyle "Tel Aviv"i de hedef almıştı.
Aynı zamanda Hizbullah, işgal altındaki Hayfa ve Nahariya kentlerini hedef alan bir füze bombardımanı daha başlattı. Füzelerden biri doğrudan Hayfa'daki bir konut binasına isabet etti, Nahariya'da ciddi hasara yol açtı ve 3 yerleşimciyi yaraladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.
Şili ve Arjantin açıklarında meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunaminin, ülkenin Antarktika üslerinin bulunduğu Antarktika kıyılarına önümüzdeki iki saat içinde ulaşması bekleniyor.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi