Hizbullah'tan işgal altındaki topraklara füze salvosu

Hizbullah, sabah saatlerinde işgal altındaki Tel Aviv ve Safed'e roket salvosu başlattı. Yüz binlerce işgalci siyonist sığınaklarda kaçtı.
İşgal medyası, Şefayim yerleşimine bir roket mermisinin, Haşaron ve Guş Dan'a ise 5 roket mermisinin düştüğüne dair haberler yayınladı.
"Şefayim" yerleşimindeki bir binaya ve “Ma'alot” yerleşimine doğrudan roketler isabet ettiği bildirildi. Ma’alot'ta Hizbullah roketleri tarafından bombalanan bir fabrikadan yoğun duman yükseldi.
İşgal medyası Kanal 12, merkeze yapılan roket saldırısının trafiği durdurmanın yanı sıra yüz binlerce işgalciyi bu sabah yeniden barınaklara soktuğunu bildirdi.
Kiryat Şmona eski Belediye Başkanı Prosper Azran, “Hizbullah bugün füzelerini ve insansız hava araçlarını Nahariya ve Hayfa'dan merkeze kadar kuzeydeki sakinlere dağıttı.” dedi. Azran, “Bugün, müstahkem bölgelere koşmak, İç Cephe Komutanlığı'nın çocuklar ve yaşlılar için zorunlu kıldığı favori bir spor ve hayati bir egzersiz haline geldi.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.