Hollanda’da sıcak hava balonu kazası: 1 ölü, 5 yaralı

Hollanda'nın kuzeyindeki Friesland bölgesinde sıcak hava balonunun yere çakılması sonucu bir kişi ölürken, beş kişi de yaralandı. Balonda toplam 34 kişi bulunuyordu.
Yetkililer, balonun hızla alçalarak sert bir şekilde yere çarptığını açıkladı. Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.
Hollanda Kraliyet Havacılık Derneği sözcüsü, yerel medyaya yaptığı açıklamada, ani bir rüzgarın etkisiyle balonun yere şiddetli biçimde iniş yaptığını belirtti.
Çarpmanın etkisiyle sepetin zıpladığı ve bu sırada beş yolcunun dışarıya savrulduğu ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Alaska'da düzenlenen zirvede üç saat süren görüşmeler gerçekleştirdi. Taraflar görüşmeleri "yapıcı" ve "ayrıntılı" olarak niteledi. Zirvede Ukrayna savaşına ilişkin olası ateşkes ve güvenlik garantileri masaya yatırıldı.
Cezayir'de bir yolcu otobüsünün köprüden dereye düşmesi sonucu meydana gelen kazada, 18 kişi boğularak hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı.
BM insan hakları ofisi, Mayıs ayı sonundan bu yana Gazze'de yardım ararken en az 1760 Filistinlinin katledildiğini, bunun da Ağustos başında yayımlanan son rakama kıyasla birkaç yüz kişilik bir artış anlamına geldiğini belirtti
ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmesi ABD'nin Alaska eyaletinde başladı.