Irak, BM Güvenlik Konseyi'ni Duhok saldırısıyla ilgili acil toplantıya çağırdı
Irak Dışişleri Bakanlığı, Duhok kentinin Zaho ilçesine bağlı bir turizm beldesine düzenlenen saldırıyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed El Sahhaf "Dışişleri Bakanlığı, Duhok vilayetindeki saldırı hakkında bugün acil bir toplantı yapılması için BM Güvenlik Konseyi'ne şikâyette bulundu" dedi.
Irak'ta siviller hedef alındı: 8 ölü, 23 yaralı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Zaho saldırısının failleri her kimse mutlaka açığa çıkarılmalı
Bağdat, Zaho ilçesinde yaşanan saldırıdan Türkiye'yi sorumlu tutuyor.
Duhok saldırısında herhangi bir rolü olduğuna dair suçlamaları reddeden Ankara ise saldırıdan PKK'nin sorumlu olduğunu belirtiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ekvador’da bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 21 kişi hayatını kaybetti, en az 40 kişi de yaralandı.
Vietnam'da bir yolcu otobüsünün, heyelan nedeniyle göçük altında kalması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, tütünün her yıl 7 milyon insanın ölümüne yol açtığını belirtti.
Güney Kore ile Japonya'nın 1999 ila 2017'de 10 kez düzenlediği ancak 2018'de askıya aldığı ortak deniz tatbikatının bu ay devam ettirilmesine yönelik planlar iptal oldu.