Irak'taki işgalci ABD üssüne füze operasyonu

İşgalci ABD güçlerinin Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda bulunan Victoria Üssü'ne 3 füze atıldı.
Dün gece geç saatlerde Bağdat'ın batısındaki Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınındaki ABD'nin Victoria Üssü'ne üç katyuşa füzesi ateşlendi.
Roketlerden biri ABD askeri üssünü Bağdat Havalimanından ayıran duvara çarparak 4 aracın yanmasına neden oldu.
Irak güvenlik güçleri ve bomba imha ekiplerinin, roketleri Bağdat'ın batısındaki Amriye bölgesi yakınlarında tespit ettiği ve en az üç füzeyi ateşlenmeden önce etkisiz hale getirdiği aktarıldı.
Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.
ABD güçlerinin Irak'tan çekilmesinin ardından Victoria Üssü'nde, Uluslararası Koalisyon Görev Gücü kapsamında 2 bin kadar askeri olduğu belirtiliyor.
Muharip güç olmadığı öne sürülen söz konusu askerler, Irak ordusunu eğitip danışmanlık yapıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Karayip açıklarında Venezuela'ya ait balıkçı tipi bir tekneye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, 3 Venezuelalı hayatını kaybetti.
Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletinde yer alan Eifel bölgesinde, küçük uçak düştü, 2 kişi hayatını kaybetti.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik aç bırakma politikası sonucu çocuk ölümleri yaşanırken, Nasır Hastanesi'nde yetersiz beslenme nedeniyle tedavi altına alınan bebek ve çocuk sayısında artış yaşanıyor.
Meksika'nın güneybatısındaki Yucatan eyaletinde minibüs ile tır'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 15 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.