İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İşgalci teröristleri bu korkakça eylemlerine pişman edeceğiz

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye Tahran'da yapılan suikastta tepki göstererek, "Onurumuzu ve şerefimizi savunacak; işgalci teröristleri bu korkakça eylemlerine pişman edeceğiz." dedi.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yapılan alçakça saldırının ardından yaptığı açıklamada, İran ve Filistin halkı arasındaki bağların daha da güçleneceğini söyledi.
Sosyal medya hesabı X'te paylaşımda bulunan Pezeşkiyan, "Aziz İran bugün, kederde ve sevinçte ortağımız, direniş yolundaki daimi yoldaşımız Filistin direnişinin kahraman lideri Kudüs Şehidi Hac İsmail Heniyye’nin yasını tutmaktadır. Dün onun fatih elini yukarı kaldırmıştım, bugün onu omuzlarımda taşıyarak cenaze törenini yapmak durumundayım. Şehadet, Allah erlerinin hüneridir. İran’ın ve Filistin’in onurlu halkları arasındaki bağlar eskisinden daha güçlü olacak direniş ve mazlumları savunma yolunu her zamankinden daha güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. İran İslam Cumhuriyeti, toprak bütünlüğünü, izzetini haysiyetini, onurunu ve şerefini savunacak; işgalci teröristleri bu korkakça eylemlerine pişman edecektir.” (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.
Gazze'deki direniş gruplarından Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, gerçekleştirdikleri ayrı operasylonlarda işgal ordusunun mevzilendiği hedefleri roket ve havan toplarıyla bombaladı.
İşgal rejimi, Gazze’de sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Yardım bekleyenlerin de hedef alındığı saldırılarda 6 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
İşgal rejimin Gazze kentini işgal planına onay vermesiyle, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık bir milyon Filistinli bir kez daha zorla göç ettirilecek.