İran Cumhurbaşkanı Reisi, işgal rejiminin saldırılarına sessiz kalanlara seslendi

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran'ın ilkesel tutumunun Filistin halkını desteklemek olduğunu belirterek, işgal rejiminin katliamları karşısında sessiz kalanların Allah katında, uyanık vicdanlar karşısında ve tarih mahkemesinde hesap vermeleri gerektiğini söyledi.
İbrahim Reisi, düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi. Reisi, işgal rejiminin, Gazze'nin mazlum ve savunmasız halkına karşı işlediği korkunç cinayetlere değindi.
Reisi, "Bu rejimin, Gazze sakinlerini kendi vatanlarından zorla tahliye etmeye yönelik küstahça politikası hiçbir şekilde gerçekleşmeyecek. Ancak bu mesele, tüm uluslararası hukuka, ahlaka ve insani ilkelere aykırı bir tavırdır." dedi.
İşgalcilerin Filistin halkına karşı işlediği eşi benzeri görülmemiş insanlığa karşı suçları konusunda bazı hükümetlerin ve uluslararası kurumların sessizliğini eleştiren Reisi, "Allah'a ve insan vicdanına inananlar ve tarihi okuyanlar, bu suçlar karşısında sessiz kalırken, bugün yaptıklarının hesabını Yüce Allah'ın katında, uyanık vicdanların karşısında ve tarihin mahkemesinde vermeleri gerektiğini bilmelidirler. Gazze'deki yerleşim yerlerinin bombalanmasını durdurmak ve bu bölgede yaşayanların temel ihtiyaçlara erişimini sağlamak için fırsatı kaybetmek hem zararlı hem hasar vericidir. Tüm ülkelerin bu alanda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekmektedir." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ile yaptığı telefon görüşmesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne destek verdiklerini belirterek siyonist rejimin saldırılarını sert şekilde kınadı.
Avrupa ülkeleri, İran'a yönelik yasa dışı yaptırımları yeniden devreye sokmakla tehdit etti. Tahran, Batı'nın bu tutumunu "yeni bir diplomatik sabotaj" olarak nitelendirdi.
Suriye'nin güneyindeki Süveyda'da siyonist rejim desteğini arkasına alan Dürzi silahlı gruplar, hükümete başkaldırdı. Bölgedeki Bedevi aşiretlerine yönelik katliamlar sonrası, aşiret güçleri karşı saldırıya geçerek Süveyda şehir merkezine girdi.
Birleşmiş Milletler (BM), mart ayında siyonist rejimin ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de 737 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.