İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, Heniyye ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, HAMAS'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmede, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik vahşi saldırılarıyla ilgili son gelişmeler değerlendirildiler. Emir Abdullahiyan, bu görüşmede, diğer ülkelerin ve uluslararası kuruluşların yetkilileriyle yaptığı son temaslar ve görüşmelere değinerek siyonist rejimin Gazze'deki savunmasız insanlara karşı işlediği suçların derhal durdurulmasını bölgede istikrar ve huzurun anahtarı olarak nitelendirdi.
İsmail Haniyye de, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki Filistinli direniş gruplarının ve halkın tarifi mümkün olmayan bir şekilde kararlılığı; siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde işlediği suçlarını durdurması ve esir değişimi için öne sürülen siyasi girişimler hakkında bilgi verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.
Rusya'da Kuzey Kafkasya'daki İnguşetya Cumhuriyetinde maddi sıkıntılar nedeniyle sattığı atın, bir yıl sonra kendisine geri döndüğünü gören Müslüman adam, bu vefaya karşılık atı geri satın aldı.