İran Dışişleri Bakanı Irakçi: Siyonist rejime kararlı bir yanıt vereceğiz

İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Irakçi, "Kesinlikle uygun zamanda, uygun şekilde ve hesaplı bir yanıtla siyonist rejimin saldırganlığına karşılık vereceğiz." dedi.
İran Dışişleri Bakanı Irakçi, Pakistanlı mevkidaşı İshak Dar ile yaptığı görüşmede, siyonizmin bölge ve İslam dünyası için oluşturduğu tehditle mücadele edilmesi gerekliliğini vurgulandı.
Irakçi, bölgedeki son gelişmelere dikkati çekerek, "Hepimiz biliyoruz ki, siyonist rejim Gazze Şeridi'nde sayısız suç işlemiş durumda. Lübnan ile bölgedeki diğer noktalarda şiddeti yaymaya devam ediyor. Bu suçlar artık Lübnan'a da sıçramıştır." dedi.
Irakçi, "İşgal rejimi, 26 Ekim'de İran'ın bazı askeri noktalarına saldırarak, savaş yanlısı ve saldırgan doğasını bir kez daha açıkça göstermiştir. Siyonist rejimin aksine, İran İslam Cumhuriyeti gerilimi tırmandırma peşinde değildir ancak Birleşmiş Milletler Şartı'nın 50. maddesi uyarınca meşru savunma hakkımızı saklı tutuyoruz. Kesinlikle uygun zamanda, uygun şekilde ve her şeyi hesap ederek siyonist rejimin saldırganlığına karşılık vereceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.