İran Meclis Başkanı Kalibaf, Lübnan'da

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Kalibaf, Lübnanlı yetkililerle görüşmek ve siyonist rejimin suçlarına karşı duran direniş hareketine ve bu ülke halkına desteğini duyurmak için Beyrut'a ulaştı.
Bu ziyaret, işgal rejiminin Gazze'de işlediği soykırımın kapsamını genişleterek Beyrut da dahil olmak üzere Lübnan'ın birçok bölgesine eşi benzeri görülmemiş hava ve güney Lübnan'a kara saldırısı başlattığı bir dönemde gerçekleşti.
Muhammed Bakır Kalibaf Lübnan yetkilileriyle görüşmek ve siyonist rejiminin işlediği suçlara karşı İslami direnişe destek vermek amacıyla, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'nin daveti üzerine Beyrut'a geldi.
Kalibaf, Beyrut'a varışında yaptığı açıklamada, "Rehber'imizden, Cumhurbaşkanı'mızdan ve halkımızdan Lübnan halkına ve direnişe destek mesajı getirdim" dedi ve "Cenevre'ye gideceğim ve Lübnan ve Filistin halklarının meselelerini yanımda taşıyacağım" diye ekledi.
Kalibaf, Beyrut'tan Cenevre'ye geçerek, aynı gün Uluslararası Parlamentolar Birliği zirvesine katılacak. Beklentilere göre, zirve sırasında yapacağı görüşmeler ve konuşmalarla İşgalin işlediği suçları dile getirecek ve İran'ın direniş gruplarına desteğini açıklayacak.
Uluslararası Parlamentolar Birliği'nin 149. dönemi ve ona eşlik eden toplantılar 13-17 Ekim 2024 tarihlerinde Cenevre'de yapılacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Madagaskar'da hükümet karşıtı protestoların ardından yönetime el koyan Albay Michael Randrianirina, geçiş dönemi cumhurbaşkanı olarak yemin etti.
Hawaii'deki Kilauea Yanardağı, aralık ayından bu yana 35'inci kez patlayarak, lav püskürttü.
Romanya'nın başkenti Bükreş bir apartmanda meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.
Gazze’deki Sivil Savunma İdaresi, uluslararası toplumun çifte standart uyguladığını belirterek, yaklaşık 10 bin Filistinlinin hâlâ enkaz altında bulunduğunu ve kurtarma çalışmalarına yeterli desteğin verilmediğini açıkladı.