İran'dan işgalci ABD ve İngiltere'nin Yemen saldırısına tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, işgalci ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik hava saldırılarını kınayarak, uluslararası topluma sorumlu tepki ve eylemlerle bölgedeki istikrarsızlığı önleme çağrısında bulundu.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani, gece saatlerinde işgalci ABD ve İngiltere'nin, Yemen'e düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi.
Uluslararası kamuoyuna da tepki verme çağrısında bulunan Kenani, "ABD ve İngiltere'nin, Yemen'in çeşitli şehirlerine düzenlediği askeri saldırıları şiddetle kınıyoruz." dedi.
Saldırıları, Yemen'in egemenliği ve toprak bütünlüğü ile uluslararası yasaların ihlali olarak değerlendiren Kenani, bu keyfi saldırının bölgede güvensizlik ve istikrarsızlığı körüklemekten başka bir işe yaramayacağını belirtti.
İşgalci ABD ve İngiliz savaş uçaklarının gece saatlerinde Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara düzenlediği hava saldırılarına ilişkin olarak Kenani, uluslararası toplumdan, bölgedeki savaş, istikrarsızlık ve güvensizliğin yayılmasını önlemek adına sorumlu tepki ve eylemlerle hareket etmeleri çağrısında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Sudan ordusu, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşer'e yönelik Hızlı Destek Kuvvetleri (RFS) tarafından gerçekleştirilen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.