İran'dan Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına tepki

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, işgalci rejimin Suriye’ye yönelik son saldırılarına tepki göstererek Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini bildirdi.
Erakçi, X hesabından yaptığı paylaşımda “Ne yazık ki bu saldırı beklenen bir gelişmeydi. Sırada hangi başkent var?” dedi.
Vahşi ve kontrolsüz siyonist rejimin hiçbir sınır tanımadığını belirten Erakçi, işgalci rejimin yalnızca "gücün dilinden" anladığını vurguladı.
Erakçi, "Dünya, özellikle bölge ülkeleri bu çılgın saldırganlığı durdurmak için birleşmelidir. İran, Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklemekte kararlıdır ve her zaman Suriye halkının yanında olacaktır.” ifadelerini kullandı.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi de Siyonist rejimin Suriye’ye yönelik artan hava saldırılarını kınadı.
Saldırılarda kamu binaları ve devlet altyapısının hedef alındığını belirten Bekayi “Bugün artık herkes biliyor ki işgal rejimi, bölge barışı ve istikrarı için en büyük tehdittir.” dedi.
İşgalci rejimin ABD ile Almanya, İngiltere ve Fransa gibi Batılı ülkelerin askeri ve siyasi desteğiyle uluslararası barış ve güvenliği eşi benzeri görülmemiş bir şekilde tehdit ettiğini vurgulayan Bekayi, Suriye’deki trajedinin, işgalci rejimin savaş yanlısı ve yayılmacı politikalarına karşı sergilenen sessizlik ve eylemsizliğin sonucu olduğunu ifade etti.
Bekayi, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler’e çağrıda bulunarak, işgalci rejimin tehlikeli savaş politikalarının durdurulması için acil ve etkili adımlar atılmasını istedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.
Fransa'da, 8-10 Temmuz arasında satılan kıymalar E. Coli bakterisi riski nedeniyle toplatılıyor.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji alanındaki anlaşmazlıkların çözümü konusunda Birliğin tutumuna aykırı davrandığı gerekçesiyle Macaristan'ı Avrupa Adalet Divanı'na sevk ettiğini açıkladı.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.