İran'ın füze operasyonları Gazze ve Batı Şeria'da büyük bir mutluluk yaşattı

İran'ın işgal altındaki topraklara fırlattığı yaklaşık 500 füzenin hedeflerine ulaşması, başta Gazze ve Batı Şeria'da olmak üzere İran ve diğer İslam ülkelerinde sevince neden oldu.
İran Devrim Muhafızları bu akşam, işgal altındaki topraklara yönelik yoğun bir füze saldırısı başlattı.
İran medyasına göre yaklaşık 500 füze fırlatıldığı, bunların balistik füzeler olduğu ve Tel Aviv ile işgalin birçok noktasına düştüğü bildirildi.
Devrim Muhafızları füze operasyonunun şehitler İsmail Heniyye ve Hasan Nasrallah'ın şehadetlerine misilleme olarak gerçekleştiğini, işgalin karşılık vermesi halinde daha büyük bir tepki vereceklerini kaydetti.
İran'dan atılan füzeler özellikle bir yıldır işgalin soykırımına maruz kalan Gazze'de büyük bir sevince vesile oldu. Gazze halkı "Allahuekber" nidalarıyla bu sevinci kutladı, gökyüzündeki İran füzelerini hayranlıkla seyretti.
Batı Şeria'da da halk sokaklara dökülerek füze operasyonlarını kutladı.
Öte yandan İran'da başkent Tahran başta olmak üzere birçok şehirde kitleler sokaklara dökülerek ülkelerinin geniş kapsamlı füze operasyonunun tebrik etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin Kızılhaç aracılığıyla Filistinli onlarca şehidin cesedini teslim etmesiyle birlikte işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sırasında işlediği suçların vahşiliği bir kez daha ortaya çıktı.
İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cenazeleri, Gazze’de bir kez daha büyük acılara sahne oldu. Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne gelen aileler, parçalanmış ve işkence izleri taşıyan cesetler arasında evlatlarını teşhis etmeye çalıştı.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.