İran'ın füze operasyonları Gazze ve Batı Şeria'da büyük bir mutluluk yaşattı

İran'ın işgal altındaki topraklara fırlattığı yaklaşık 500 füzenin hedeflerine ulaşması, başta Gazze ve Batı Şeria'da olmak üzere İran ve diğer İslam ülkelerinde sevince neden oldu.
İran Devrim Muhafızları bu akşam, işgal altındaki topraklara yönelik yoğun bir füze saldırısı başlattı.
İran medyasına göre yaklaşık 500 füze fırlatıldığı, bunların balistik füzeler olduğu ve Tel Aviv ile işgalin birçok noktasına düştüğü bildirildi.
Devrim Muhafızları füze operasyonunun şehitler İsmail Heniyye ve Hasan Nasrallah'ın şehadetlerine misilleme olarak gerçekleştiğini, işgalin karşılık vermesi halinde daha büyük bir tepki vereceklerini kaydetti.
İran'dan atılan füzeler özellikle bir yıldır işgalin soykırımına maruz kalan Gazze'de büyük bir sevince vesile oldu. Gazze halkı "Allahuekber" nidalarıyla bu sevinci kutladı, gökyüzündeki İran füzelerini hayranlıkla seyretti.
Batı Şeria'da da halk sokaklara dökülerek füze operasyonlarını kutladı.
Öte yandan İran'da başkent Tahran başta olmak üzere birçok şehirde kitleler sokaklara dökülerek ülkelerinin geniş kapsamlı füze operasyonunun tebrik etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İsviçre’nin Valais kantonunda Alp Dağları’ndan kopan dev buzul parçası, Lötschental Vadisi’ndeki Blatten köyünü yerle bir etti.
UNICEF, Sudan'ın Hartum eyaletinde kolera vakalarının son günlerde yaklaşık dokuz kat arttığını, ocak ayından bu yana bildirilen 7.700 vakadan binden fazlasını 5 yaş altı çocuklardan oluştuğunu, bir milyondan fazla çocuğun salgından etkilenme riski taşıdığını açıkladı.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.