İran'ın petrol ihracatı ABD yaptırımlarından önceki seviyeye yaklaştı

ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilerek İran’a karşı ekonomik yaptırımları devreye sokmasına rağmen İran’ın petrol ihracat miktarı, yaptırımlardan önceki döneme yaklaştı.
İran petrol ihracatı, ABD yaptırımlarından önceki seviyeye yaklaştı. New York merkezli S&P Global'e göre, İran ham petrol ve gaz kondensatı ihracatı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 12 artarak günlük ortalama 1,7 milyon varile ulaştı. İran’ın petrol ihracat miktarı, Ekim 2018 seviyesini geride bırakmış oldu.
ABD’nin Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 8 ülkeye İran’dan petrol alma konusunda sağladığı muafiyete son vermesi durumunda, İran petrol ihracat hacmi düşebilir. Ancak İran petrol müşterileri büyük olasılıkla ABD’den muafiyetin uzatılmasını isteyecek.
İran petrol ihracatında yaşanan artış, Çin, Hindistan ve Güney Kore’nin geçen aylarda İran’dan aldıkları ham petrol miktarındaki taleplerinde yaşanan artış sonucu meydana geldi.
Çin Mart ayında İran’dan günlük ortalama 627 bin, Hindistan ise 350 bin varil ham petrol ithal etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
27 ülkenin dışişleri bakanı, Gazze Şeridi’ndeki insani krizin “hayal edilemeyecek boyutlara ulaştığını” belirterek, kuşatma altındaki bölgeye yardım tırlarının girişine izin verilmesi çağrısında bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump, suçlarla mücadele etmek için Ulusal Muhafız birliklerinin Washington'a konuşlandırılmasını emretti. Bu kararın daha fazla ABD şehrinde görülmesi bekleniyor.
Gazeteci ve yönetmen Yuval Abraham, siyonist askeri istihbaratının, Gazze’de gazetecileri hedef alıp suikast düzenleyen işgal ordusuna “meşruiyet” kazandırmak amacıyla bir hücre kurduğunu ortaya çıkardı.
İşgal medyası Kanal 12 televizyonu, işgal rejiminin Ekim 2023'te Gazze'ye yönelik soykırıma başlamasından bu yana siyasi izolasyon, boykotlar, yasal baskılar ve azalan uluslararası destekle yaşadığı benzeri görülmemiş bir diplomatik kriz olarak nitelendirdiği "Dünyayı Kaybettik" başlıklı bir rapor yayınladı.