İrlanda'dan tarihi adım: İşgal altındaki topraklardan gelen ürünlere yasak

İrlanda hükümeti, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki siyonist yerleşimlerden ithal edilen ürünlerin ülkeye girişini yasaklayan yasa tasarısını onayladı. Bu kararla İrlanda, Avrupa'da bu adımı resmen atan ilk ülke oldu.
İrlanda hükümeti, uluslararası hukuka aykırı olarak kurulan siyonist yerleşimlerle ekonomik ilişkileri sınırlamak amacıyla önemli bir karara imza attı.
Kabul edilen yasa tasarısıyla birlikte, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan yerleşimlerden gelen malların ülkeye ithalatı yasaklanacak.
Resmî kaynaklar, bu kararla İrlanda'nın Avrupa Birliği içinde işgal altındaki topraklardan gelen ürünlere karşı yasal yaptırım uygulayan ilk ülke olduğunu duyurdu.
Yasa, işgal politikalarına karşı uluslararası hukuku esas alan bir duruş olarak değerlendirilirken, insan hakları savunucuları tarafından da memnuniyetle karşılandı.
İrlanda'da uzun süredir sivil toplum kuruluşları ve parlamenterler, siyonist yerleşimlerden gelen ürünlerin etik dışı koşullarda üretildiğini ve Filistin halkının temel haklarını ihlal ettiğini vurgulayarak bu yönde adım atılması çağrısında bulunuyordu.
Yeni yasayla birlikte, işgal altındaki bölgelerde üretilmiş tarım ürünleri ve diğer ticari malların İrlanda pazarında yer alması yasaklanacak. Yasaya uymayan şirket ve ithalatçılara ise ağır para cezaları öngörülüyor.
Bu adım, Avrupa'da diğer ülkeler için de emsal teşkil edebilecek nitelikte görülüyor. Filistin yanlısı aktivistler ve insan hakları kuruluşları, İrlanda'nın attığı bu adımın diğer Avrupa ülkelerine yayılmasını umut ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Karayip açıklarında Venezuela'ya ait balıkçı tipi bir tekneye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, 3 Venezuelalı hayatını kaybetti.
Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletinde yer alan Eifel bölgesinde, küçük uçak düştü, 2 kişi hayatını kaybetti.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik aç bırakma politikası sonucu çocuk ölümleri yaşanırken, Nasır Hastanesi'nde yetersiz beslenme nedeniyle tedavi altına alınan bebek ve çocuk sayısında artış yaşanıyor.
Meksika'nın güneybatısındaki Yucatan eyaletinde minibüs ile tır'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 15 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.