İşgal, Cenin'de 2 Filistinli genci katletti

İşgal kuvvetlerinin, bu akşam Cenin'in batısındaki Kafr Dan köyüne düzenlediği saldırıda iki genç şehit oldu, biri ağır iki genç de yaralandı.
Sağlık Bakanlığı, Kafr Dan ilçesinde işgal kurşunları sonucu 2 gencin öldürüldüğünü, biri ağır 2 kişinin de yaralandığını bildirdi.
Yerel kaynaklar, işgal kuvvetlerinin köye askeri takviye göndermeden önce işgal ordusuna ait özel bir gücün köye baskın düzenleyerek Abed ailesine ait bir evi kuşattığını, bunun sonucunda çatışmalar çıktığını bildirdi. Kaynaklar, çatışmada bir gencin şehit olduğunu ve bir gencin de yaralandığını bildirdi.
Filistin Kızılayı, başından kurşunla vurulan bir şehidin, ekipleri tarafından alındığını ve hastaneye nakledildiğini duyurdu.
Cenin Devlet Hastanesi Müdürü Wissam Bekr, bir şehit ve yaralının hastaneye geldiğini, bir başka kafa travmasının da İbn Sina Hastanesi'ne ulaştığını ve durumunun kritik olduğunu duyurdu.
Bekr, şehidin Cenin'in batısındaki El Yamun kasabasından Ahmed Muhammed Samudi olduğunu, işgal saldırısı sonucu ağır yaralanıp 10 Ekim 2022'de hayatını kaybeden çocuk şehit Mahmud Samudi'nin de kardeşi olduğunu belirtti.
Kaynaklar, işgal kuvvetlerinin etrafını çevirdikleri evi iki Energa top mermisiyle bombaladığını, iki Apaçi helikopterinin yoğun uçuşu sırasında hoparlörler aracılığıyla gencin teslim olmasını istediğini de sözlerine ekledi.
İşgal kuvvetlerinin, ambulansların yaralıları taşıyacakları yere ulaşmasını engellediğini ve üzerlerine ateş açtığını belirtti.
Öte yandan sosyal medyaya yansıyan bir videoda işgal kuvvetlerinin, genç Samudi'yi yaralı halde yerde yardım isterken infaz ettiği görülüyor. Gencin, yaralı halde kelime-i şehadet getirdiği duyulduktan sonra katledildiği kameraya yansıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.
Rusya'da Kuzey Kafkasya'daki İnguşetya Cumhuriyetinde maddi sıkıntılar nedeniyle sattığı atın, bir yıl sonra kendisine geri döndüğünü gören Müslüman adam, bu vefaya karşılık atı geri satın aldı.