İşgal, Gazze Şeridi'nden kaçırdığı 150 esiri serbest bıraktı

İşgal rejimi, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılar sırasında Gazze Şeridi'nden kaçırdıkları 150 kişiyi bu sabah serbest bıraktı.
Gazze Şeridi'ndeki Filistin Geçiş ve Sınır Yönetimi, işgal kuvvetlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik barbarca kara savaşı sırasında kaçırdığı 150 kişiyi serbest bıraktığını doğruladı.
Gazze'deki Sivil Savunma Kurumu, işgal kuvvetleri tarafından serbest bırakılan Gazzelilerin sağlık ve insani koşullarının çok zor olduğunu, mahkumların çeşitli işkence ve kötü muameleye maruz kaldıklarına dikkat çekti.
Kurum, uluslararası kuruluşlara ve BM'ye Gazze Şeridi'nden kaçırılanların listesini göndermesi için işgal rejimine baskı yapmaları çağrısında bulunarak, "Kayıp ve kaçırılan yakınlarının akıbetini öğrenmek isteyen ailelerden yüzlerce başvuru aldıklarını” belirtti.
Öte yandan Filistin Kızılay’ı da işgal kuvvetlerinin, 25 Şubat'ta Emel Hastanesi'nden hastaları tahliye etme görevi sırasında Han Yunus'ta tutuklanan Derneğin Gazze Şeridi'ndeki iki ambulans ekibini bu sabah serbest bıraktığını açıkladı.
Kızılay, işgalcilerin şu ana kadar derneğin 6 ekibini gözaltında tutmaya devam ettiğini ve "akıbetlerinin halen bilinmediğini" kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İsviçre’nin Valais kantonunda Alp Dağları’ndan kopan dev buzul parçası, Lötschental Vadisi’ndeki Blatten köyünü yerle bir etti.
UNICEF, Sudan'ın Hartum eyaletinde kolera vakalarının son günlerde yaklaşık dokuz kat arttığını, ocak ayından bu yana bildirilen 7.700 vakadan binden fazlasını 5 yaş altı çocuklardan oluştuğunu, bir milyondan fazla çocuğun salgından etkilenme riski taşıdığını açıkladı.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.