İşgal Gazze'de soykırımını sürdürüyor, şehit sayısı 4 bin 385'e yükseldi
İşgalci siyonist rejimin, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik vahşi bombardımanlardan çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 4 bin 385 kişiyi katletti ve her geçen zaman şehit sayısı artıyor.
İşgalci siyonist rejimin, benzeri görülmemiş bir vahşetle 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye saldırıyor.
Adeta Gazze'de soykırım uygulayan işgal rejimi, kadın ve çocuk demeden canice katliam gerçekleştiriyor.
Camileri, hastaneleri ve okulları hedef alarak büyük bir insanlık ve savaş suçu işleyen işgal rejimi, saldırıların 15'inci gününde de katliamlarını sürdürdü.
Gazze Sağlık Bakanlığının son verilerine göre işgal saldırılarında bugüne kadar 1756'sı çocuk ve 967'si kadın olmak üzere 4 bin 385 Filistinli şehit oldu, 13 bin 561 kişi yaralandı.
Bakanlık, "İşgal, Gazze Şeridi'nde ailelere karşı 550 katliam yaptı, saldırı başladığından bu yana aileler 3 bin 353 şehit verdi. Çok sayıda kişi de halen enkazların altında." açıklamasını yaptı.
Öte yandan Batı Şeria'da ise işgalci rejim askerleri ile siyonist çetelerin saldırısında da 84 Filistinlinin şehit olduğu belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela için en yüksek seviyedeki seyahat uyarısını yinelerken, bu ülkede ikamet eden vatandaşlarına "derhal" ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı.
İngiltere ve Norveç, Rusya tehdidine karşı Atlantik'in kuzeyinde birlikte devriye yapacak "ortak deniz gücü" kurma kararı aldı.
Almanya Hava Kuvvetleri, NATO'nun doğu kanadının korumasını güçlendirmek ve Rus hava ihlallerine karşı önlem amacıyla Polonya'ya 150 asker ve Eurofighter savaş uçakları konuşlandırdı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı 32’nci Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.