İşgal gerçekleri yansıtan basını hedef alıyor: 14 gazeteci katledildi, birçok medya kurumu yok edildi

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını üst üste onuncu gününde de sürdüren işgalin bombardımanlarına karşı ne medya kuruluşlarının genel merkezleri ne de gazeteciler güvende. İşgal şu ana kadar en az 14 gazeteciyi katletti.
Filistin Medya Sendikası, işgalin saldırganlığı sonucunda 7 Ekim'den bu yana 13 gazetecinin katledildiğini açıkladı ancak açıklamanın yapılmasının ardından işgal, bir gazetecinin evini daha bombaladı.
İşgal uçaklarının Gazze'de bir evi bombalaması sonucu Aksa TV muhabiri İssam Bahar ve eşi şehit oldu, çok sayıda aile üyesi de yaralandı. Böylece işgalcilerin katlettiği gazeteci sayısı 13'e yükselirken en az 20 gazetecinin de yaralandığı ifade ediliyor.
Sendikadan yapılan açıklamada Filistinli gazetecilerin adeta kanıyla Filistin'i yazdığını, Filistin halkına yönelik zulmü tüm dünyaya yaymak ve sivillerin katledilmesine yönelik suçları teşhir etmek için büyük bir duruş ortaya koydukları ifade edildi.
Açıklamada ayrıca işgal saldırıları sonucu onlarca medya kuruluşun merkezinin de hedef alınarak bombalandığı kaydedildi.
Açıklamada, Meta şirketinin de (Facebook), Filistin'in en büyük haber sayfası olan ve 10 milyon takipçisiyle Filistin'de faaliyet gösteren Kuds Haber Ajansı'nın hesabını silerek işgalin saldırılarına destek verdiğine dikkat çekildi. Şirket öte yandan Aksa Tufanı ile ilgili binlerce paylaşımın yapıldığı paylaşımları ve etiketleri de sildi, WhatsApp ve Instagram başta olmak üzere diğer platformlardaki birçok hesabı da askıya aldı.
İşgal ayrıca bazı gazetecileri de alıkoydu ve sahada haber takibi yapan gazetecileri de gerçekleri anlatmasına izin vermedi.
Sendika, açıklamasında pek çok gazetecinin sosyal medya platformlarındaki işgalci siyonist sayfalarından doğrudan tehdit ve kışkırtma kampanyalarına maruz kaldığını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.
Rusya'da Kuzey Kafkasya'daki İnguşetya Cumhuriyetinde maddi sıkıntılar nedeniyle sattığı atın, bir yıl sonra kendisine geri döndüğünü gören Müslüman adam, bu vefaya karşılık atı geri satın aldı.
BM Gazze İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) temsilcisine göre, bölgede ablukanın başlamasından bu yana "en kötü senaryoya doğru geri sayım" başladı.