İşgal rejimi 64 gündür Gazze'ye insani yardımların girişini engelliyor

Gazze Hükümeti İletişim Ofisi, işgal rejiminin 64 gündür Gazze Şeridi'ne yardımların girişini engellediğini ve bunun özellikle çocuklar arasında açlıktan ölümlerin artmasına neden olabileceğini belirtti.
Hükümet İletişim Ofisi, işgal rejiminin 64 gündür sürekli olarak Gazze Şeridi'ne yardımların ve gıdaların girişini engelleyerek geçiş noktalarını tamamen kapattığını ve bu durumun sivil halk, çocuklar ve kadınlar üzerinde soykırım suçu oluşturarak açlığı derinleştirdiğini ifade etti.
İşgal rejiminin Gazze şehrinde ve kuzey illerinde yardımların geçiş noktalarını kapatarak, gıda depolarını ve üretim tesislerini hedef alarak açlık politikasının etkisini artırmaya çalıştığını ve bunun tüm uluslararası sözleşmelere açık bir şekilde aykırı olduğunu, insan hakları kapsamında gıda hakkının temel bir hak olarak kabul edildiğini vurguladı.
Gazze Şeridi'ndeki mevcut durumun, işgal rejiminin Gazze'ye gıda sağlamaya ve açlığın etkilerini hafifletmeye yönelik gerekli önlemleri almadığını ortaya koyduğunu, uluslararası tüm yasaların savaş veya çatışma sırasında sivilleri aç bırakmayı yasakladığını ancak bu yasağın Gazze'deki sivillere karşı ihlal edildiğin ifade edildi.
Hükümet İletişim Ofisi, işgal rejiminin, Gazze Şeridi'ne yardımların girişini engelleme kararını ve ABD'nin bu kararı onaylamasını şiddetle kınadığını ve bu politikaların 2,4 milyon Filistinli sivilin yaşadığı insani krizi derinleştirdiğini, Gazze halkının temel haklardan mahrum bırakıldığını belirtti.
Hükümet İletişim Ofisi, uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler'i, çeşitli uluslararası örgütleri ve özgür dünyanın tüm ülkelerini işgal rejimine ve ABD yönetimine soykırım savaşını durdurmaları, geçiş noktalarını açmaları, acilen ve sürekli olarak yardımların girişini sağlamaları için baskı yapmaya çağırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili ve Arjantin açıklarında meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunaminin, ülkenin Antarktika üslerinin bulunduğu Antarktika kıyılarına önümüzdeki iki saat içinde ulaşması bekleniyor.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.