İşgal rejimi Batı Şeria’da 44 Filistinliyi alıkoydu
İşgal rejimi, Gazze’de ateşkesi ihlal ederek saldırılarını sürdürürken, Batı Şeria’da düzenlediği baskınlarda 44 Filistinliyi alıkoydu.
Yerel kaynaklara göre, İşgal rejimi, gece saatlerinde birçok bölgeye baskın düzenledi. Evleri basan işgalci askerler, Filistinlileri sokak ortasında saatlerce sorguladı. Alıkonulan 44 kişinin bir kısmı daha sonra bırakıldı.
İşgal rejimi ayrıca, Beytüllahim’in kuzeyindeki Ayde Mülteci Kampı ile batısındaki Doha kasabasına da baskınlar düzenledi.
Batı Şeria’da son aylarda artan işgal baskınları sonucu çok sayıda Filistinli alıkonulurken, çok sayıda kişi de yaralandı ve şehit oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze İnsan Hakları Merkezi, işgal rejiminin son 12 saatte Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 35’i çocuk 100 Filistinlinin şehit olduğunu belirterek uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yaptı.
İşgal rejiminin ateşkesi ihlal ederek Gazze’ye yeniden başlattığı saldırılarda, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere en az 91 Filistinli şehit oldu.
İslami Cihad Sözcüsü Muhammed el-Hac Musa, ateşkes anlaşmasının ilan edildiği andan itibaren Filistinli direniş grupları anlaşmanın şartlarına tam olarak uydu ve hiçbir şekilde ihlal etmediğini belirtti.
Yılın en şiddetli fırtınası olarak kayda geçen Melissa Kasırgası, saatte 295 kilometre hızla esen rüzgârlarla Jamaika’yı vurdu. Ülke genelinde sel, toprak kaymaları ve büyük yıkım yaşanırken, 7 kişi hayatını kaybetti.