İşgal rejimi, Filistinlilerin Han Yunus şehrini boşaltmaya zorluyor

siyonist işgal rejimi, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinde yaşayan 500 binden fazla Filistinliyi bölgeyi terk etmeye zorluyor.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) raporuna göre, işgal rejimi, saldırılarını sürdürdüğü Han Yunus şehrinde yaşayan sivillerin şehri terk etmeye zorluyor.
Rapora göre, bölgede yaklaşık 88 bin kent sakini ve ülke içinde yerinden edilmiş 425 bin kişi olmak üzere en az 500 bin Filistinli bulunuyor. Han Yunus, Gazze Şeridi'nde işler halde bulunan az sayıdaki hastanelerden üçüne ev sahipliği yapmaktadır.
İşgal rejimi, daha önce Gazze'nin kuzeyindeki halka güvenli olduğunu iddia ettiği güneye gitmeleri yönünde baskı kurmuş ve bu süreçte sivillerin yaşadığı bölgeyi zorla terk etmişti.
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Han Yunus bölgesindeki BM'ye ait bir sığınma merkezinin İşgal rejimi tarafından bombalandığını açıklamıştı.
Son günlerde İşgal rejiminin, Han Yunus'a yönelik saldırılarını artırması nedeniyle binlerce Filistinli, Mısır sınırındaki Refah'a doğru göç etmek zorunda kalmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.