İşgal rejimi, Gazze’de bir restoran ve pazarı bombaladı: Onlarca şehit

Siyonist savaş uçaklarının Gazze şehrinin batısındaki el-Rimal semtinde bir restoranı ve halk pazarını bombalaması sonucu en az 32 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Siyonist hava kuvvetlerinin restoran ve pazarın bulunduğu bir kavşağı aynı anda iki füzeyle hedef aldığı bildirildi.
Saldırıda, geniş çaplı bir yıkım meydana geldi ve bölge, kaynaklar tarafından "felaket" olarak nitelendirilen bir kan gölüne ve ceset parçalarına dönüştü.
Yerel medya, siyonist savaş uçaklarının Gazze şehrinde restoran ve halk pazarını hedef alan hava saldırısında, gazeteci Yahya Subaih'in de aralarında bulunduğu 32 sivilin şehit olduğunu, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.
Hedef alınan bölgenin etrafındaki tehlikeli durum ve devam eden bombardıman nedeniyle büyük zorluklar yaşanırken, ambulans ve sivil savunma ekipleri cesetleri çıkarmak ve yaralıları taşımak için yoğun çaba harcadı.
Hükümet Medya Ofisi'nin açıklamasında, siyonist işgalinin 24 saat içinde dört katliam gerçekleştirdiği bildirildi. Katliamlar arasında 10 binden fazla yerinden edilmiş kişinin yaşadığı iki okulun doğrudan topçu ateşiyle vurulması, kalabalık bir restoranın ve halk pazarının hedef alınması yer aldı ve çok sayıda sivilin şehit olmasına yol açtı.
Açıklamada, bu suçların masum insanları hedef alan sistematik bir politikanın parçası olduğu belirtildi.
18 Mart 2025’te işgalci rejim, ateşkesi bozarak saldırganlığını yeniden başlattı ve Gazze Şeridi'ne yönelik ablukayı sıkılaştırdı.
İşgalci rejimi, ABD ve Avrupa'nın desteğiyle 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde soykırım gerçekleştiriyor ve bunun sonucunda çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 170 binden fazla Filistinli şehit oldu ve yaralandı. Ayrıca 14 binden fazla kişi halen kayıp.
Öte yandan Filistin medyası, Gazze Şeridi'nde bugün sabah saatlerinden itibaren düzenlenen işgal bombardımanlarında şehit sayısının 66'ya yükseldiğini bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çok sayıda işgalci yerleşimcinin, siyonist kuvvetler eşliğinde sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek kışkırtıcı gösteriler düzenlediği bildirildi.
İran'ın Simnan eyaletine bağlı Zeman Abad kentinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Hindistan’ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletinde meydana gelen helikopter kazasında 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı.
ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Columbia Üniversitesi'nde Filistin'e destek amacıyla düzenlenen gösterilerde 70 kişi gözaltına alındı.