İşgal rejimi Gazze'de Meğazi kampını bombaladı

İşgal uçaklarının, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Meğazi kampını bombalaması sonucu çoğu çocuk en az 11 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Yerel medya kaynakları, işgal uçaklarının Megazi kampına saldırı düzenlediğini, bunun sonucunda çoğu çocuk 11 kişinin şehit olmasına, bazılarının da yaralanmasına yol açtığını bildirdi.
Öte yandan işgalciler, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki şiddetli bombardımanını sürdürdü; bombalama, Gazze Şehri'nin kuzeyindeki El-Nafak Caddesi'nde bir aileye ait dört katlı bir evi yok ederek çevredeki evlere zarar verdi.
İşgal kuvvetleri, aralıklı topçu bombardımanıyla birlikte Beyt Hanun kasabasındaki vatandaşların evlerine makineli tüfeklerle ateş etmeye devam etti. İşgal uçakları ayrıca Gazze şehrinin El-Tuffah mahallesinin doğusuna da saldırı düzenledi.
İşgal uçakları ve topçuları, bir dizi şiddetli saldırılar eşliğinde Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampı ve çevresindeki vatandaşların evlerini hedef aldı. Ayrıca işgalciler, kuzeydeki Fayed Kulesi'nin üstteki üç katını da tahrip etti. Kampa düzenlenen saldırıda şehit ve yaralıların olduğu bildirildi.
İşgal uçakları Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine de şiddetli bir saldırı düzenledi. Ambulans ve kurtarma ekipleri, şehrin batısındaki El-Emel Mahallesi'nde 6 şehidin cenazesine ulaştı.
Daha önce işgalcilerin, Gazze'nin merkezindeki Tuffah semtindeki araçları hedef alan bombalı saldırısında en az 8 kişi şehit olmuş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.
Ambulans ve kurtarma ekipleri, Han Yunus şehrinin çeşitli bölgelerinden de 15 şehidin cenazesine ulaştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bolivya'da içinde 5 yolcunun bulunduğu uçağın kaybolduğu bildirildi.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), işgal rejiminin 2 aydır tüm insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişlerini engellemesiyle Gazze'de gıda stoklarının çoğunlukla tükendiğini ve suya erişimin imkansız hale geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.