İşgal rejimi, Gazze'deki siyonist tümeni Lübnan sınıra nakledecek
İşgal ordusunun en büyük tümenini, Gazze'den Lübnan sınırına nakledeceği bildirildi.
İbrani medyasın haberine göre işgalci siyonist genelkurmay başkanı Herzi Halevy, 36. Zırhlı Tümen'i Gazze Şeridi'nden, işgal ordusu ile Hizbullah hareketinin çatıştığı Lübnan sınırına nakletmeye karar verdi.
Medya, söz konusu tümenin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalara katıldığını, geri çekilme duyurusunun ise ordunun kuzeydeki siyonist kuvvet sayısını azaltmaya hazırlandığının konuşuldu bir zamanda geldiğini kaydetti.
Geçtiğimiz Aralık ayında işgal ordusu, Golani Tugayı'nın 60 gün süren ve ağır kayıplar verdiği çatışmaların ardından Gazze Şeridi'nden çekildiğini açıklamıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela için en yüksek seviyedeki seyahat uyarısını yinelerken, bu ülkede ikamet eden vatandaşlarına "derhal" ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı.
İngiltere ve Norveç, Rusya tehdidine karşı Atlantik'in kuzeyinde birlikte devriye yapacak "ortak deniz gücü" kurma kararı aldı.
Almanya Hava Kuvvetleri, NATO'nun doğu kanadının korumasını güçlendirmek ve Rus hava ihlallerine karşı önlem amacıyla Polonya'ya 150 asker ve Eurofighter savaş uçakları konuşlandırdı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı 32’nci Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.