İşgal rejimi Gazze'deki Türkiye Dostluk Hastanesi'ni yine hedef aldı

İşgal uçaklarının etrafını bombaladığı Gazze'deki Türkiye Dostluk Hastanesi'nde ciddi hasar meydana geldi.
Gazze'deki Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi müdürü Doktor Subhi, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde kanser hastalarına yönelik tedavi veren tek hastane olan Türkiye Dostluk Hastanesi'nin çevresine işgal uçakları tarafından ikinci kez yeniden hedef alındığını söyledi.
Saldırının, hastanede ciddi hasara yol açtığını ve işleyiş düzenini bozduğunu ifade eden Doktor Subhi, ayrıca bazı elektromekanik çalışma sistemlerinde zarar oluştuğunu, bu durumun hastaların ve personelin hayatını tehlikeye soktuğuna dikkat çekti.
Sağlık Bakanlığı dün, aynı hastanenin çevresinin bombalandığını duyurmuştu. Doktor Subhi de dünkü ilk saldırı sonrası "israil işgali, kanser hastalarının acı ve ızdıraplarını artırıp onları ilaçtan ve tedavi için yurtdışına gitmekten mahrum bırakmakla kalmıyor, aynı zamanda hastane çevresini de hedef alarak hayatlarını tehlikeye atıyor." açıklamasını yapmıştı.
Doktor Subhi, hastanenin Türkiye'deki hükümet tarafından inşa edildiğini hatırlatarak, "İşgalci, Türkiye halkının Filistin halkımıza olan sevgisinin bir kısmını temsil eden bu yapıyı tüm vahşeti ile yok etmek istiyor." diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetine, işgalin suçlarını durdurma, Gazze Şeridi'ndeki kanser hastalarının bakımında önemli bir dönüm oluşturan bu tıbbi insani yapıyı koruma" çağrısında bulunmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.